Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Εξεταστική μετ' εμποδίων στα πανεπιστήμια


Στις γραμματείες των τμημάτων και στις σχολές των Ιδρυμάτων τους θα πρέπει απευθύνονται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες για να μάθουν αν θα υπάρξουν αλλαγές στην ημερομηνία έναρξης της χειμερινής εξεταστικής περιόδου στα πανεπιστήμια και στα Τεχνολογικά Ιδρύματα λόγω των απεργιών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Καμία κοινή απόφαση δεν έχει ληφθεί, ενώ τα  Ιδρύματα είναι πιθανόν να διαφοροποιηθούν ως προς την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Πάντως στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου η εξεταστική περίοδος ξεκίνησε ήδη σε Τμήματα και Σχολές του, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για αλλαγή στις ημερομηνίες των εξετάσεων. Κι αυτό γιατί αυτές τις ημέρες εξετάζονται και φοιτητές που έχουν έρθει απο την επαρχία οι οποίοι και έφτασαν στην Αθήνα ειδικά για την εξέτασή τους.

Παρ' όλα αυτά, όπως είπε στο «Βήμα» ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Ιδρύματος κ. Μιχάλης Τσινισιζέλης, αν αποδειχθεί ότι πολλοί φοιτητές δεν μπόρεσαν να εξεταστούν αυτές τις ημέρες, θα γίνει μία επιπλέον επαναληπτική εξεταστική περίοδος.

Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο πρύτανης του Ιδρύματος κ. Γρηγόρης Τσάλτας δηλώνει ότι έχει ληφθεί πάγια η απόφαση όταν υπάρχει παράλληλη 24ωρη απεργία του μετρό και της ΕΘΕΛ (λεωφορεία) να αναβάλλεται η εξεταστική για τη συγκεκριμένη ημέρα. Οσα μαθήματα δεν δίδονται προστίθενται στο τέλος της εξεταστικής περιόδου.

Κανονικά θα γίνει η εξεταστική περίοδος και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...