Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Να δοθεί παράταση προσαρμογής των Κέντρων Ξένων Γλωσσών στις νέες προδιαγραφές


Η παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη


Το θέμα της αδυναμίας των  Κέντρων Ξένων Γλωσσών να προσαρμοστούν  άμεσα στις νέες προδιαγραφές, τονίζει, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Η τροποποίηση των διατάξεων  του Ν.2545/1940 (περί Ιδιωτικών Σχολείων, Φροντιστηρίων και Οικοτροφείων) που πραγματοποιήθηκε δια του Ν. 4093/2012 (Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016. Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του Ν.4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής2013-2016) δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, τα οποία παρέχουν διαχρονικά και επί πολλές δεκαετίες υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ξενόγλωσσης εκπαίδευσης.

Στο έγγραφο που κατέθεσε στη  Βουλή, ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει ότι: «οι νομοθετικές ρυθμίσεις του Ν. 4093/2012, κυρίως δε αυτές που αφορούν τις κτιριακές προδιαγραφές, ευνοούν ελάχιστα και μεγάλα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, χωρίς όμως να  λαμβάνουν υπόψη τη συντριπτική πλειοψηφία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών».

Επιπλέον, οι ανωτέρω νομοθετικές  ρυθμίσεις λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της δυσμενέστερης οικονομικής κρίσης της χώρας μας και είναι αναγκαία η ύπαρξη ικανού χρόνου για την προσαρμογή των Κέντρων Ξένων Γλωσσών στις νέες απαιτήσεις, καθώς οι ιδιοκτήτες για τον λειτουργικό εκσυγχρονισμό των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, καλούνται να δαπανήσουν υπέρογκα χρηματικά ποσά σε σχέση με τις δυνατότητες και τα εισοδήματά τους, τα οποία βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με τα εισοδήματα των πελατών τους, ήτοι της πλειοψηφίας των ελληνικών οικογενειών, μέχρι την 31.8.2013



Ο Ηρακλειώτης Βουλευτής κ. Λευτέρης Αυγενάκης επισημαίνει ότι: «η δέσμη των ρυθμίσεων που αφορούν τις νέες προδιαγραφές όσον αφορά τις κτιριακές υποδομές των Κέντρων Ξένων Γλωσσών δεν είναι δυνατόν να εφαρμοσθεί μέχρι την 31.8.2013» και ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο να παρέμβει ώστε να δοθεί παράταση του χρόνου προσαρμογής των Κέντρων Ξένων Γλωσσών στα νέα δεδομένα, για δύο ακόμη εκπαιδευτικά έτη, ήτοι μέχρι 31-08-2015.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...