Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Σοβαρά επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ


Σοβαρά επεισόδια με πρωταγωνιστές του γνωστούς-άγνωστους κουκουλοφόρους έγιναν σήμερα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι βανδαλισμοί αυτή την φορά έφτασαν στην καταστροφή μνημείων του Ιδρύματος και σαφώς επαναφέρουν στην επικαιρότητα το αίτημα της πανεπιστημιακής κοινότητας για φύλαξη των ανωτάτων Ιδρυμάτων από σώμα εκπαιδευμένων φυλάκων.

Οι βάνδαλοι προφανώς έψαχναν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνο Γάτσιο, καθώς στις 28 του μήνα η αστυνομία εισήλθε ως όφειλε στο χώρο του Ιδρύματος για να καταδιώξει τους μικροπωλητές που έχουν κατακλύσει επι μήνες της οδό Πατησίων, στο ύψος του Ιδρύματος.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της πρυτανείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου που ζητάει από την Πολιτεία να λάβει μέτρα για την φύλαξη των πανεπιστημίων.

«Το μεσημέρι της Τετάρτης 9/1/2013, κουκουλοφόροι προέβησαν σε καταστροφές και βανδαλισμούς στους κοινόχρηστους χώρους πέριξ της πρυτανείας του ΟΠΑ. Μεταξύ των άλλων αναποδογύρισαν και κατέστρεψαν το άγαλμα του Μαρασλή, του μεγάλου ευεργέτη του Πανεπιστημίου από την περιουσία του οποίου κτίστηκε το ΟΠΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Πρυτανείας του Ιδρύματος.

« Άλλο ένα θλιβερό γεγονός στο δημόσιο βίο. Όταν νεολαίοι κουκουλοφόροι βανδαλίζουν πανεπιστημιακούς χώρους που αποτελούν εθνικά μνημεία, τότε το μέλλον της κοινωνίας είναι σε κίνδυνο. Μόνο ψυχικά ασθενείς μπορούν να στοχεύουν αγάλματα και μόνο άτομα αποκομμένα από κάθε κοινωνική και εθνική συλλογικότητα μπορούν να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο. Όσοι ενεργούν με αυτό τον τρόπο αποπροσανατολίζουν τον δημόσιο διάλογο από τα μείζονα για τη χώρα, τους πολίτες, την νεολαία και το ελληνικό πανεπιστήμιο» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Σκοπός αυτών των ενεργειών είναι η παράδοση του δημόσιου πανεπιστήμιου στον έλεγχο και την εξουσία περιθωριακών αντικοινωνικών ομάδων. Στόχος αυτών των ενεργειών είναι η τρομοκράτηση της πανεπιστημιακής κοινότητας και η απαξίωση του Πανεπιστημίου μας ως χώρου εκπαίδευσης και έρευνας.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες καλούμαστε όλοι να αντισταθούμε στους στόχους αυτών των ολίγων. Να μην παραδοθούμε στο βασίλειο του τρόμου που θέλουν να μας επιβάλλουν. Επίσης, καλείται η πολιτεία να εξοπλίσει τα πανεπιστήμια με τους αναγκαίους μηχανισμούς που θα αποτρέπουν την παραβατικότητα και θα επιτρέπουν στο Πανεπιστήμιό μας και στα μέλη της κοινότητας μας να εργάζονται και να σπουδάζουν σε ένα περιβάλλον παιδείας και πολιτισμού» καταλήγει η ανακοίνωση της πρυτανείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...