Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Στις 18 Αυγούστου παραδίδεται το τελικό κείμενο του ν/σ για τα ΑΕΙ

Στις 18 Αυγούστου θα παραδώσει η υπουργός Παιδείας το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ, στο οποίο -όπως είπε- θα ενσωματώνει αλλαγές, με βάση τις προτάσεις των βουλευτών από όλες τις πτέρυγες της Βουλής.

Τη Δευτέρα, 22 Αυγούστου, το νομοσχέδιο θα έλθει προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως ανακοίνωσε η κ. Διαμαντοπούλου, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων - την οποία έγινε η δεύτερη ανάγνωση του νομοθετήματος και τοποθετήθηκαν αναλυτικά οι εισηγητές των κομμάτων και κατέθεσαν προτάσεις τροποποιήσεων πολλοί βουλευτές- μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης, στο υπουργείο κατετίθεντο προτάσεις για βελτιώσεις.

Ο εισηγητής της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος τόνισε πως επιφυλάσσεται για την τελική τοποθέτησή του κόμματος σε βασικά άρθρα, αφ' ότου δει τις αλλαγές.

Επέμεινε πάντως στην αρχική τοποθέτηση του κόμματός του επί της αρχής του νομοσχεδίου.

Μάλιστα επεσήμανε ότι η ΝΔ δεν θα θέσει «για τους τύπους» θέμα συνταγματικότητας, αλλά για το αυτοδιοίκητο τόνισε πως υπάρχει ζήτημα.

Ο ΛΑΟΣ υπερψηφίζει επί της αρχής, εκτιμώντας πως -παρά τις αδυναμίες του νομοσχεδίου, ως προς την λειτουργικότητά του- είναι καλύτερο από το ισχύον.

Το ΚΚΕ καταψηφίζει επισημαίνοντας πως αυτό το σχέδιο νόμου «βάζει ταφόπλακα στην όποια ανώτατη και δωρεάν εκπαίδευση έχουμε», όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διά του Τάσου Κουράκη θεωρεί ότι το σχέδιο νόμου έχει προβλήματα νεποτισμού και αδιαφάνειας και δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...