Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Παπανδρέου: Έκκληση για συναίνεση στις αλλαγές στην Παιδεία

Να στηρίξουν τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα προκείμενου να "παει μπροστά" κάλεσε ο πρωθυπουργός όλους τους συντελεστές της εκπαιδευτικής κοινότητας και τις φωτεινές δυνάμεις με εθνική και διεθνή αναγνώριση, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε ότι το ν/σ θα φέρει «ριζικές αλλαγές» στο εκπαιδευτικό σύστημα, και επισήμανε πως είναι μεταρρύθμιση ιστορικών διαστάσεων. Πρόκειται για «άλμα δεκαετιών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως είναι αναπόφευκτες οι αντιδράσεις, λέγοντας: «Κάθε μεγάλη αλλαγή, ξεβολεύει όλους αυτούς που είχαν συνηθίσει στα πράγματα ως είχαν μέχρι σήμερα».

Αντιδράσεις
Από την πλευρά της, η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση που είχε με προέδρους των ΤΕΙ, δήλωσε: «Είμαστε ριζικά αντίθετοι και στη ραχοκοκαλιά και στα πλευρά του νόμου πλαισίου που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Κατά τη γνώμη μας θα χτυπήσει καίρια τα δικαιώματα και των φοιτητών - σπουδαστών, και ενός μεγάλου μέρους των καθηγητών, τόσο στα ΑΕΙ όσο και στα ΤΕΙ.

Είναι ένας νόμος που είναι προσαρμοσμένος στη ζούγκλα της καπιταλιστικής αγοράς, σε συνθήκες κρίσης και με προοπτική να συρρικνωθεί το επιστημονικό δυναμικό της χώρας. Να δημιουργηθεί ένα περιπλανώμενο δυναμικό, με πολλών ταχυτήτων πτυχία, ακόμα και στο ίδιο επάγγελμα, ούτως ώστε να υπάρχει ο λεγόμενος ανταγωνισμός για ακόμα πιο φτηνά μεροκάματα και ακόμα πιο ανώμαλες, θα έλεγα, κυριολεκτικά, εργασιακές σχέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...