Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

«Έκπληξη» στο Υπ. Παιδείας από δηλώσεις της Γραμματέως της ΠΟΣΔΕΠ

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρεται ότι: «Ιδιαίτερη έκπληξη μας προκάλεσαν οι δηλώσεις της Γραμματέως της ΠΟΣΔΕΠ, Ευγενίας Μπουρνόβα, αναφορικά με το διάλογο για τις αλλαγές στα ΑΕΙ.

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να δηλώνει η κυρία Μπουρνόβα ότι «οκτώ στα δέκα σημεία δεν έχουν ποτέ συζητηθεί»!!! Από την πρώτη στιγμή, το Υπουργείο έθεσε το διάλογο ως βασικό στοιχείο για τη διατύπωση της πρότασής του.

Το πρώτο κείμενο προτάσεων δημοσιοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2010, περιλαμβάνοντας όλες τις μείζονες αλλαγές και τα βασικά σημεία τους, στη βάση των τριών κεντρικών αξόνων: το Συμβούλιο, τα προγράμματα σπουδών και τη διεθνοποίηση των ΑΕΙ.

Το Σεπτέμβριο του 2010, παρόντος του Πρωθυπουργού και της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, παρουσιάστηκε το πλαίσιο των αλλαγών και της οργάνωσης του διαλόγου πάντα σε αυτούς τους άξονες.
Τον Οκτώβριο του 2010, στην 65η Σύνοδο Πρυτάνεων, στο Ρέθυμνο, η Υπουργός κατέθεσε το επεξεργασμένο πλαίσιο ολοκληρωμένων προτάσεων για τα ΑΕΙ.
Έκτοτε, έχουν γίνει συναντήσεις, συζητήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση.

Ο διάλογος είχε περιεχόμενο, ουσία και διάρκεια και πολλές προτάσεις εντάχθηκαν στην τελική πρόταση. Αυτό, όμως, που πάντα χαρακτηρίζει τον ουσιαστικό διάλογο είναι η καλή πίστη και η αποφυγή προφάσεων που καλύπτονται από συνδικαλιστική ρητορεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...