Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ANTΑΡΣΥΑ: Έξω η αστυνομία από τα σχολεία και την εκπαίδευση

Tην "είσοδο" της αστυνομίας στους χώρους της εκπαίδευσης, σχολιάζει με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όπως επισημαίνει:


"Έξω η αστυνομία από τα σχολεία και την εκπαίδευση.

Κάτω τα χέρια από τη νεολαία, τους εκπαιδευτικούς και τα δημοκρατικά δικαιώματα.



Η απαράδεκτη πρόσκληση της αστυνομίας να καλέσει με έγγραφο της ΓΑΔΑ τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να γίνουν συνεργάτες της ασφάλειας δείχνει την πρόθεση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου να οδηγήσει τη χώρα σε καθεστώς ολοκληρωτισμού και τρομοκράτησης της κοινωνίας. Στόχος τους να προσκηνύσει ο λαός και η νεολαία, να υποταχτεί στην επιβολή της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Αυτοί που απολύουν εκπαιδευτικούς, οδηγούν σε οικονομικό στραγγαλισμό και κλείσιμο τα σχολεία, στην πείνα τους μαθητές και στην ανεργία τους γονείς τους, θέλουν τώρα να επιβάλλουν συνθήκες στρατοπέδου στα σχολεία. Μόνο έτσι ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να τα μετατρέψουν σε μηχανισμό μαθητείας, δηλαδή φτηνής και ανασφάλιστης εργασίας.

Οι φτηνές δικαιολογίες για αυτή την προκλητική ενέργεια διαψεύδονται από τις απειλές και την προσπάθεια τρομοκράτησης μαθητών λόγω της αγωνιστικής τους στάση.

Ο αγώνας ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά νομοθετήματα και τα μέτρα καταστολής των μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των κολαούζων τους είναι αγώνας για μορφωτικά, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του λαού συνολικά.

Το εκπαιδευτικό κίνημα και οι αγώνες του είναι καρφί στο μάτι όσων υπηρετούν την πολιτική της κοινωνικής λεηλασίας που επιβάλλουν οι τράπεζες, το κεφάλαιο και η ΕΕ. Είναι γελασμένοι ότι θα το σταματήσουν. Θα το βρουν απέναντί τους, κομμάτι ενός μαχητικού λαϊκού κινήματος αντίστασης και ανατροπής της πολιτικής και της κυβέρνησής τους.

Έξω η αστυνομία από τα σχολεία.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ο αγώνας για δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά, με μόνιμους εκπαιδευτικούς, με ελευθερία και δημοκρατία, συνεχίζεται".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...