Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Η ΟΙΕΛΕ σχετικά με την απάντηση του ΓΕΔΔ

Με έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης πληροφορηθήκαμε ότι η καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για τα μη... αδειοδοτηθέντα ιδιωτικά Λύκεια, όπως και κάποιες άλλες καταγγελίες, διαβιβάστηκαν από το Γραφείο του προς το Υ.ΠΑΙ.Θ.

Επειδή, όμως, ο ρόλος του κ. Ρακιντζή δεν είναι αυτός του απλού διαβιβαστή εγγράφων, αλλά του ανθρώπου που (θα έπρεπε να) επιθεωρεί αυστηρά τις παρανομίες και τη βλάβη που αυτές προκαλούν στο δημόσιο συμφέρον και επειδή στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε επιστολή με την οποία, αφού του υπενθυμίζει ότι ουσιαστικά στέλνοντας τις καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ στο Υ.ΠΑΙ.Θ. κάνει μια τρύπα στο νερό (από τη στιγμή που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου κάνει «πλάτες» στους σχολάρχες), τον καλεί να αναλάβει, επιτέλους, τον ελεγκτικό του ρόλο και να ερευνήσει τη σοβαρότατη αυτή υπόθεση από την οποία τίθεται σε κίνδυνο ακόμη και η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Σας παραθέτουμε την επιστολή της ΟΙΕΛΕ στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή.

Αθήνα, 27/2/2014

Αριθμ. Πρωτ:37653

ΠΡΟΣ

Το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή

Κύριε Γενικέ Επιθεωρητή,

Διαπιστώσαμε από το υπ. αριθμ. Φ. 1021.13/4974/21-2-2014 ότι, έστω και μετά από έντονη πίεση της Ομοσπονδίας μας, αποστείλατε τις καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ προς διερεύνηση στο Υ.ΠΑΙ.Θ.

Ωστόσο ο ρόλος του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης δεν περιορίζεται στην απλή διαβίβαση καταγγελιών από υπηρεσία σε υπηρεσία, ιδιαίτερα από τη στιγμή που το αρμόδιο Υπουργείο στο οποίο διαβιβάσατε τις καταγγελίες μας έχει επανειλημμένως αποδείξει ότι σιωπηλά αποδέχεται ή και ενισχύει την παρανομία ορισμένων ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων. Η στάση του Υ.ΠΑΙ.Θ. μετατρέπει την ενδεχομένως καλόπιστη ενέργειά σας σε πράξη διακοσμητικού χαρακτήρα. Υπενθυμίζουμε ότι μία σειρά καταγγελιών που σας είχαμε αποστείλει το περασμένο έτος, διαβιβάστηκαν μεν από εσάς στο ΥΠΑΙΘ, δεν αντιμετωπίστηκαν όμως από το Υπουργείο με αποτέλεσμα οι παρανομίες που είχαν καταγγελθεί να συνεχίζονται με ιδιαίτερα δυσμενή αποτελέσματα για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά και για την κοινωνία γενικότερα.

Με δεδομένη την αδιαφορία της επίσημης πολιτείας στη γιγάντωση της ανομίας στην ιδιωτική εκπαίδευση (επισυνάπτουμε σχετική επιστολή-πρόσκληση σε διάλογο που απεστάλη στην πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. και η οποία δεν απαντήθηκε ποτέ), θεωρούμε ότι θα έπρεπε – όπως προκύπτει από τις θεσμικές σας αρμοδιότητες – να ασκήσετε τον ελεγκτικό σας ρόλο με ενεργητικό τρόπο. Η λειτουργία 20 και πλέον ιδιωτικών λυκείων χωρίς άδεια, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο ακόμη και τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων δεν είναι ένα απλό θέμα ρουτίνας που αντιμετωπίζεται με γραφειοκρατικές αβρότητες, αλλά καίριο ζήτημα που αφορά δεκάδες χιλιάδες οικογένειες και θέτει σε κίνδυνο δημόσιο αγαθό.

Ζητούμε, επομένως, την άμεση παρέμβασή σας για να ελεγχθούν, όχι μόνο οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες της εκπαίδευσης, αλλά και οι «δημόσιοι» λειτουργοί που με την αδιαφορία τους στις καθημερινές μας «οχλήσεις» ενισχύουν τις παρανομίες. Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον τις επόμενες ενέργειές σας.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                                    ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...