Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Νέες Κατευθύνσεις στην Ιστορία της Εκπαίδευσης

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση φιλοξενεί την πρώτη ετήσια διάλεξη της Ελληνικής Εταιρίας Ιστορικών της Εκπαίδευσης με επίτιμο καλεσμένο τον καθηγητή Gary McCulloch, ο οποίος θα μιλήσει για τις Νέες Κατευθύνσεις στην Ιστορία της Εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά, την Παρασκευή 4 Μάιου 2012 στις 19:30 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Ο Gary James McCulloch είναι από το 2003 Καθηγητής στο Institute of Education του University of London και κατέχει την έδρα “Brian Simon”. Άρχισε την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία του ως Research Fellow στο School of Education του University of Leeds (1981-1983). Κατόπιν, δίδαξε στα Πανεπιστήμια του Auckland (New Zealand) κατά την περίοδο 1983-1991, του Lancaster κατά την περίοδο 1991-1994 και του Sheffield κατά την περίοδο 1994-2003. Στο Institute of Education του University of London, όπου διδάσκει έως σήμερα, έχει διατελέσει Dean of Research and Consultancy κατά την περίοδο 2004-2007. Είναι μέλος πολλών αγγλικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών, σε αρκετές από τις οποίες έχει αναλάβει θέση Προέδρου ή μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου τους. Μερικές από αυτές είναι: η Academy of Social Sciences (AcSS), η Royal Society of Arts (FRSA), η Royal Historical Society (FRHistS), το Arts and Humanities Research Council. Ειδικότερα στην History of Education Society έχει διατελέσει vice-president (2002-2004) και president (2005-2007). Τα βιβλία και τα άρθρα του αποτελούν βασικές αναφορές στην Ιστορία της Εκπαίδευσης. Από τις εκδόσεις Gutemberg θα κυκλοφορήσει σύντομα, σε ελληνική μετάφραση, το βιβλίο του The Struggle for the History of Education (Routledge, London 2011).

Η Ελληνική Εταιρεία Ιστορικών της Εκπαίδευσης ιδρύθηκε το 2001 και από τότε εργάζεται δραστήρια για την υλοποίηση των επιστημονικών σκοπών της. Η ΕΛΕΙΕ, με 156 μέλη ήδη, έχει πανελλαδική δικτύωση. Τα μέλη της είναι –κυρίως- πανεπιστημιακοί Καθηγητές από όλα τα ελληνικά Πανεπιστήμια καθώς και ερευνητές και εκπαιδευτικοί με συγγραφικό έργο στο πεδίο της Ιστορίας της Εκπαίδευσης. Η ΕΛΕΙΕ είναι μέλος της International Standing Conference for the History of Education (ISCHE – ίδρυση 1978). Στους σκοπούς της ΕΛΕΙΕ εντάσσεται και η πραγματοποίηση συνεδρίων/ ημερίδων σε θέματα Ιστορίας της Εκπαίδευσης. Με πρόσφατη απόφαση του νεο - εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου της, η ΕΛΕΙΕ αποφάσισε να θεσμοθετήσει μία Ετήσια Διάλεξη. Προσκεκλημένος ομιλητής θα είναι εκάστοτε ένας ξένος καθηγητής- ερευνητής με διακεκριμένο και διαδεδομένο έργο στο πεδίο της Ιστορίας της Εκπαίδευσης. Η διάλεξη θα πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου κάθε έτους.

Μόνιμοι χορηγοί της εκδήλωσης: Aegean Airlines - Εκδόσεις Gutenberg.

Περισσότερες πληροφορίες για την ΕΛΕΙΕ και την Ετήσια Διάλεξη: www.eleie.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...