Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Μηνυτήρια αναφορά κατά Μπαμπινιώτη από ΟΙΕΛΕ

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) κατά του υπουργού Παιδείας κ. Γ. Μπαμπινιώτη για το θέμα της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που έκανε δεκτή και ορίζει ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί πρέπει να υπαχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο, όπως οι δημόσιοι.

Η γνωμοδότηση αυτή εκδόθηκε έπειτα από ερωτήματα που είχαν κατατεθεί από αρμόδιες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που επανειλημμένως από το υπουργείο Παιδείας τη νομική αποσαφήνιση του θέματος. Αυτό προκάλεσε την ανάγκη υποβολής σχετικού ερωτήματος στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους το οποίο και αποφάνθηκε με την υπ' αριθμ. 214/2012 γνωμοδότηση.

Πάντως, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας που παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου, ανέφεραν ότι προχώρησαν σε μηνυτήρια αναφορά κατά του κ. Μπαμπινιώτη «για πιθανή παραποίηση δημόσιου εγγράφου, πλαστογραφία δια νόθευσης, ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος». Τον κατηγόρησαν δε για παραβίαση του σχετικού νομικού πλαισίου και «σπουδή στο να υπογράψει τη γνωμοδότηση, ώστε να εξυπηρετήσει την επιχειρηματική ομάδα στην οποία και ο ίδιος, ως Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας».

Παράλληλα οι εκπρόσωποι της ζήτησαν και από τον πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο να απομακρύνει από τη θέση του τον υπουργό Παιδείας, υποστηρίζοντας ότι «την χρησιμοποιεί για να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα».

Να σημειωθεί ότι όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Παιδείας, με τη γνωμοδότηση αυτή «κατοχυρώνεται στην πράξη το προνόμιο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών να μισθοδοτούνται τουλάχιστον όπως οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα δημόσια σχολεία και συγχρόνως κατοχυρώνεται η βαθμολογική τους εξέλιξη που συνδέεται με τα μισθολογικά κλιμάκια». Επίσης το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι εάν δεν υπαχθούν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί στο ενιαίο μισθολόγιο, δεν θα μπορούν να εξελίσσονται βαθμολογικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...