Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Διαβεβαιώσεις Μπαμπινιώτη για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

Με τη γνωμοδότηση του Γ’ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί διασφαλίζονται από τον κίνδυνο υπαγωγής τους σε ατομικές συμβάσεις εργασίας, υποστηρίζει ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης, σχολιάζοντας ουσιαστικά την έντονη αντίδραση της ΟΙΕΛΕ.

Σε ανακοίνωση του κ. Μπαμπινιώτη αναφέρεται πως αποδεχόμενος την ομόφωνη γνωμοδότηση του Γ’ Τμήματος του ΝΣΚ, ο υπουργός κατοχυρώνει στην πράξη το προνόμιο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών να μισθοδοτούνται τουλάχιστον όπως οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα δημόσια σχολεία (Νόμος 682/1977) και συγχρόνως κατοχυρώνει τη βαθμολογική τους εξέλιξη που συνδέεται με τα μισθολογικά κλιμάκια και με τον τρόπο αυτό, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί διασφαλίζονται από τον κίνδυνο υπαγωγής τους σε ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Αφού σημειώνει ότι ο νόμος 4024/2011 για το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο που περιλαμβάνει και τους εκπαιδευτικούς εφαρμόζεται ήδη από τον Δεκέμβριο του 2011 σε όλα ανεξαιρέτως τα ιδιωτικά σχολεία και ότι λόγω προβλημάτων εφαρμογής του υπεβλήθη σχετικό ερώτημα στο ΝΣΚ, ο υπουργός αναφέρει ότι εξακολουθεί στην πράξη να παρέχονται στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς επιπρόσθετες αμοιβές, οι οποίες σε αρκετά σχολεία εξισώνονται με το ύψος των αποδοχών που λάμβαναν οι εκπαιδευτικοί πριν από την ψήφιση του νόμου.

Επισημαίνεται, τέλος, πως ο ίδιος -σε αντίθεση με ό,τι αναφέρεται σε ορισμένα δημοσιεύματα σήμερα- έχει αποδεχθεί επίσης και την υπ’ αριθμ. 4/2012 γνωμοδότηση του ιδίου Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που διασφαλίζει τον έλεγχο της καταχρηστικότητας των απολύσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...