Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Καταδικάζει την επίθεση στον νομπελίστα, ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ

James D. Watson signing autographs at Cold Spr...Image via Wikipedia
Στην καταδίκη του νέου περιστατικού βίας στο πανεπιστήμιο Πατρών όπου κουκουλοφόρος επιχείρησε να χτυπήσει τον νομπελίστα καθηγητή Τζέιμς Γουώτσον, καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών πανεπιστημίου, της ΠΟΣΔΕΠ, Νίκος Σταυρακάκης.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Σταυρακάκης επισημαίνει, με αφορμή αυτό το γεγονός, την ανάγκη ριζικών αλλαγών στα Πανεπιστήμια ώστε - όπως λέει- να τα οδηγήσουν στο άμεσο μέλλον σε υψηλά επίπεδα διεθνώς ανταγωνιστικής ακαδημαϊκότητας αλλά και ουσιαστικής δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής τονίζει μεταξύ άλλων: «Σε μια εποχή που η Ελληνική Πολιτεία βιώνει την πιο μεγάλη σε ένταση, πολυμορφία και βάθος κρίση ίσως από συστάσεώς της και το Πανεπιστήμιο βρίσκεται σε ένα σημαντικό σημείο καμπής, ενέργειες με σαφή τα φασιστικά και σκοταδιστικά χαρακτηριστικά σίγουρα δεν έχουν θέση.

Ο ελεύθερος διάλογος, η τεκμηριωμένη αντιπαράθεση των απόψεων και των ιδεών και η επιμονή στη σύνθεση και την υπέρβαση είναι κεντρικοί άξονες τόσο για την κοινωνία όσο και για το πανεπιστημιακό μας σύστημα, που θα βοηθήσουν στη διέξοδο από την κρίση.

Το χθεσινό πρωτοφανές περιστατικό επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά αυτούς που πιστεύουν ότι οι σύγχρονες δημοκρατικές αρχές και οι πολιτικοί και κοινωνικοί θεσμοί έχουν διαβρωθεί στη συνείδηση μιας μερίδας της νεολαίας και του λαού. Στη διαμόρφωση και εδραίωση αυτής της πραγματικότητας το υπάρχον ακαδημαϊκό σύστημα έχει τη συμβολή του, κατά συνέπεια έχει και τις ευθύνες του. Επιτακτική παρουσιάζεται λοιπόν η ανάγκη για ριζικές και ουσιαστικές αλλαγές στο ελληνικό πανεπιστημιακό σύστημα, ώστε να το οδηγήσουν στο άμεσο μέλλον σε υψηλά επίπεδα διεθνώς ανταγωνιστικής ακαδημαϊκότητας αλλά και ουσιαστικής δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...