Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ στηρίζει το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα

Με τη συμμετοχή των σπουδαστών του τομέα Παιδαγωγικών σπουδών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά και τη συνεργασία του Δήμου Πειραιά, πραγματοποιήθηκε και φέτος η μεγάλη Πασχαλινή εκδήλωση του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας, με σκοπό την ενίσχυση του ιδρύματος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κοραή, με πρωταγωνιστές τα παιδιά και σε ρόλο εμψυχωτών τις Παιδαγωγούς του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, που συνέβαλαν αποφασιστικά στην επιτυχία του Πασχαλινού Bazaar, προσφέροντάς τους παράλληλα τη δυνατότητα να γιορτάσουν χαρούμενα και δημιουργικά την έλευση του Πάσχα με τη συμμετοχή τους σε αυτή τη λαμπρή Πασχαλιάτικη εκδήλωση. Χειροποίητες λαμπάδες, εντυπωσιακά χειροποίητα εποχιακά κοσμήματα και δώρα, γιορτινά καλάθια, παραδοσιακά γλυκά και εδέσματα, κατασκευάστηκαν από τα παιδιά του ιδρύματος με την καθοδήγηση των Παιδαγωγών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Τα εγκαίνια της εκδήλωσης που πλαισιώθηκε από εκατοντάδες επισκέπτες και εξελίχθηκε σε ένα διαδραστικό διήμερο event, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πειραιά κος Βασίλης Μιχαλολιάκος, παρουσία του Προέδρου του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος κου Μιχάλη Στρουμπούλη. Στην τελετή εγκαινίων παρέστη και ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, κος Σοφοκλής Ξυνής.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, οι Chef του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, παρουσίασαν γαστριμαργικές δημιουργίες τους και προτάσεις για «παραδοσιακό ελληνικό Πάσχα».

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών μονοπώλησαν, ο εντυπωσιακός διαγωνισμός σκαλίσματος που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους Chef, καθώς και το Junior Chef Show, που διοργάνωσε η σχολή Μαγειρικής Τέχνης -Chef του ΙΕΚ ΞΥΝΗ για τους μικρούς φίλους της πόλης του Πειραιά. Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν επώνυμοι και καταξιωμένοι Chef, μεταξύ άλλων ο Αλέξανδρος Παπανδρέου, καθώς και ο Αντώνης Πεχλιβανάκης και η Σοφία Γεωργακά, γνωστοί από το Top Chef.

Εντυπωσιακά face painting πραγματοποίησαν και οι σπουδάστριες των τμημάτων Αισθητικής και Επαγγελματικού Μακιγιάζ του ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Για μια ακόμη φορά, το ΙΕΚ ΞΥΝΗ και οι σπουδαστές του, στήριξαν με ιδιαίτερη επιτυχία το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενίσχυσή του Ιδρύματος.

Τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών, ήταν η μεγαλύτερη δικαίωση για τις σπουδάστριες του Παιδαγωγικού τομέα του ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Xinis Education Festival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...