Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του ΣΥΝ για την Παιδεία

Οι προθέσεις της κυβέρνησης για καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων θα οδηγήσουν χιλιάδες μαθητές σε ταλαιπωρία και θα δημιουργήσουν σχολικά συγκροτήματα «τέρατα» που η παρεχόμενη παιδεία θα είναι εκ των πραγμάτων υποβαθμισμένη. Παράλληλα η περιφρονητική αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών από την ηγεσία του Υπουργείου δηλώνει ξεκάθαρα ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει τοποθετήσει τους εκπαιδευτικούς απέναντί της.
Επειδή και για την περιοχή μας ακούγονται πληροφορίες για καταργήσεις σχολείων, τονίζουμε ότι είμαστε αντίθετοι σε μια τέτοια εξέλιξη, δεδομένου μάλιστα ότι δεν έχουμε δείγματα αναβάθμισης των σχολικών μονάδων της περιοχής μας. Η ανάγκη δημιουργίας 5ου γυμνασίου στην Κομοτηνή και 4ου Λυκείου έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες με αποτέλεσμα να έχουμε τμήματα των 30 μαθητών με τάση ανόδου την νέα σχολική χρονιά.
Η κυβέρνηση του Μνημονίου ουσιαστικά έχει επιλέξει το φθηνό δημόσιο σχολείο με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την άνθηση της παραπαιδείας και την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Καλούμε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς της περιοχής καθώς και τους μαθητές να συγκροτήσουν ένα κοινό κίνημα παιδείας με στόχο την ακύρωση κάθε ιδέας για κατάργηση σχολείων στην περιοχή μας, για την λειτουργία 5ου γυμνασίου και 4ου λυκείου στη Κομοτηνή καθώς και για αύξηση των δαπανών για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων.
Άλλωστε όσον αφορά στο τελευταίο είναι ορατό το ενδεχόμενο οι γονείς να κληθούν να συνεισφέρουν οικονομικά για να αντιμετωπιστούν λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, δεδομένου ότι οι σχετικές επιχορηγήσεις έχουν μειωθεί κατά 30% τουλάχιστον. Διεκδικούμε δημόσια δωρεάν υψηλού επιπέδου Παιδεία και όχι ελιτίστικα «πρότυπα σχολεία» ένα μόνο για κάθε πρωτεύουσα νομού.
piazzadelpopolo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...