Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Προσπάθεια συκοφάντησης καταλογίζουν στο υπουργείο Παιδείας οι πανεπιστημιακοί

Από συνάντηση της κ. Διαμαντοπούλου με την ΠΟΣΔΕΠ
Mε αφορμή την παραίτηση του γγ Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Παιδείας Αχ.Μητσού, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία στηλιτεύει την «συνολικότερη στάση του υπουργείου έναντι των πανεπιστημίων και των πανεπιστημιακών δασκάλων, που χαρακτηρίζεται απο μια συστηματική προσπάθεια κατασυκοφάντησης και απαξίωσης των πάντων».

Οι καθηγητές επικρίνουν το υπουργείο «για την αδυναμία ουσιαστικής επικοινωνίας και εποικοδομητικής ανταλλαγής απόψεων με τους εκπροσώπους της πολιτείας».

Οι καθηγητές χαρακτηρίζουν «εμπαιγμό» την τακτική του υπουργείου για τη διαχείριση των ερευνητικών έργων «Θαλής», «Αρχιμήδης» και «Μεταδιδάκτορες» και επισημαίνει ότι δεν έχει κληθεί στο διάλογο.

Ωστόσο, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Παιδείας, τους οποίους επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ΠΟΣΔΕΠ δεν έχει στείλει ούτε μία γραμμή στο υπουργείο σχετικά με το διάλογο που έχει ξεκινήσει εδώ και ημέρες στο διαδίκτυο για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...