Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Δέκατο Συνέδριο ΠΟΣΔΕΠ ΚΙΠΑΝ και ΑΡΜΕ παραμένουν κυρίαρχες

Με την ίδια ηγεσία, από πλευράς πολιτικών συσχετισμών, θα υποδεχτεί το νέο Νόμο Πλαίσιο για τα πανεπιστήμια η Ομοσπονδία των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ).

Το 10ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ ολοκληρώθηκε χθες με την εκλογή της νέα ηγεσίας της Ομοσπονδίας, στη σύνθεση της οποίας, όπως αναμενόταν, δεν υπήρξαν εκπλήξεις:

Πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ εξελέγη και πάλι ο καθηγητής του Ε.Μ.Π. κ. Νίκος Σταυρακάκης και γενική γραμματέας η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Ευγενία Μπουρνόβα. Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας εξελέγη μετά την συγκρότηση της σε σώμα, ο καθηγητής της Ιατρικής κ. Ευστ. Ευσταθόπουλος, από την ανεξάρτητη παράταση των Ιατρικών Σχολών, που αύξησε σημαντικά τις δυνάμεις της.
Ετσι κυρίαρχες παραμένουν στην ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ η παράταξη του ΠαΣοΚ (ΚΙΠΑΝ), οι δυνάμεις της Ανανεωτικής Αριστεράς (ΑΡΜΕ) και η παράταξη ΑΣΚΕΥ της Ιατρικών Σχολών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα αποτελέσματα: Η «Κίνηση Πανεπιστημιακών» (ΚΙΠΑΝ) κέρδισε 8 έδρες, η «Συσπείρωση» - πρόσκειται στη Ριζοσπαστική Αριστερά - 6 έδρες, η «Αριστερή Μεταρρύθμιση» (ΑΡΜΕ) 5 έδρες, η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση Επιστημόνων Υγείας (ΑΣΚΕΥ) 5 έδρες, το «Δίκτυο» 3 έδρες, η Δημοκρατική Πανεπιστημιακή Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) - πρόσκειται στο ΚΚΕ - 3 έδρες, μία Ανεξάρτητη Κίνηση της φιλοσοφικής σχολής 1 έδρα, μία επίσης Ανεξάρτητη Κίνηση του Ε.Μ.Π 1 έδρα και η Κίνηση Πρωτοβουλίας Ιατρικής επίσης 1 έδρα.
Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου σημειώθηκε ένταση μεταξύ των παρατάξεων που πρόσκεινται στο χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και των εκπροσώπων της Ανανεωτικής Αριστεράς και του ΠαΣοΚ (ΑΡΜΕ και ΚΙΠΑΝ). Αιτία ήταν το αίτημα της «Συσπείρωσης» για σκληρή γραμμή προς την κυβέρνηση στο θέμα των αλλαγών που σχεδιάζει η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα ζητήθηκε να εκδοθεί ψήφισμα με το οποίο να ζητείται να αποσυρθεί το κείμενο που έχει δώσει για διαβούλευση η κυβέρνηση. Το ίδιο έχει ζητήσει και η Σύνοδος των πρυτάνεων ΑΕΙ. Ωστόσο η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ αποφάσισε τελικά να μην ζητήσει να αποσυρθεί το κείμενο, αλλά απλά να διατυπωθεί η άποψη ότι «δεν αποτελεί βάση διαλόγου».
Πρώτη συνεδρίαση του ΕΣΥΠ Η νέα ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ δεν εξέδωσε κανένα ψήφισμα με τις θέσεις της, θα δώσει όμως σχετική συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τετάρτης. Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ) υπό την προεδρία του καθηγητή κ. Αλ. Λυκουργιώτη.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...