Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Αντιδράσεις γονέων για κατασκευή περιπτέρου έξω από σχολείο στην Αλεξανδρούπολη

PeripteroImage by RobW_ via Flickr
Με έκπληξη οι γονείς των μαθητών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης διαπιστώσαν ότι με την έναρξη των διακοπών των Χριστουγέννων άρχισε η ανέγερση περιπτέρου μπροστά στην είσοδο του σχολείου σε χώρο που επανειλημμένα έχει ζητηθεί για επέκταση του αύλειου χώρου του σχολείου. Θεωρούμε ότι η θέση του περιπτέρου δεν πρέπει να είναι στο συγκεκριμένο χώρο μπροστά στην είσοδο του σχολείου για τους παρακάτω λόγους:
• Ο συγκεκριμένος χώρος όπου πρόκειται να εγκατασταθεί το περίπτερο επιβάλλεται να ενσωματωθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου ώστε να επεκταθεί η αυλή του σχολείου η οποία αυτή την στιγμή είναι ανεπαρκής για τις ανάγκες των μαθητών του σχολείου. Άλλωστε έχουμε λάβει πολλές φορές σα σύλλογος και σχολείο υπόσχεση από τις τοπικές αρχές ότι ο χώρος θα γίνει σχολική αυλή αφού πρόκειται για δημόσιο χώρο και σε παλαιότερα σχέδια αποτελούσε μία ενότητα με το οικόπεδο όπου χτίστηκε το σχολείο.
• Οι διατροφικές συνήθειες των παιδιών σχολικής ηλικίας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη τους και τους δίνουν τα εφόδια για υγεία στην ενήλικη ζωή. Η παιδική παχυσαρκία είναι σημαντικό πρόβλημα στη χώρα μας και είναι έμμεσο αποτέλεσμα κακών διατροφικών συνηθειών (σοκολάτες, γαριδάκια, ανθυγιεινές –τροφές με «άχρηστες» θερμίδες κτλ). Η πρόσβαση των παιδιών σε τέτοιες τροφές πρέπει να είναι περιορισμένη και ελεγχόμενη γιατί τα παιδιά δεν έχουν σε αυτήν την ηλικία την ωριμότητα να αντισταθούν στον πειρασμό της σοκολάτας (500kCal περίπου) ή του ενισχυτικού γεύσης που περιέχεται μαζί με τα διαφορά απροσδιόριστα Ε στα γαριδάκια . Η πολιτεία άλλωστε επιβάλλει αυστηρό έλεγχο σε τροφές στις οποίες έχουν πρόσβαση στα κυλικεία των σχολείων οι μαθητές στο διάλλειμα (Δ4/30041/06-03-2008 ΥΠ.Ε.Π.Θ.). Η εγκατάσταση ενός περιπτέρου ακριβώς μπροστά στην κεντρική είσοδο του σχολείου τι άλλο στόχο μπορεί να έχει παρά την προσέλκυση ως πελατών των μαθητών του σχολείου.
• Ακόμη και για κυκλοφοριακούς λόγους η συγκεκριμένη θέση είναι επικίνδυνη γιατί δυσκολεύει την ορατότητα των μαθητών προς τον δρόμο(Παπαναστασίου), όπου μετά την πρόσφατη μονοδρόμησή του τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους πεζούς, ενώ αποτελεί το χώρο αποβίβασης και επιβίβασης των μαθητών από τα οχήματα των γονιών τους .
Για αυτούς τους λόγους ζητούμε από την Δημοτική Αρχή να μεταφερθεί το περίπτερο σε καταλληλότερο χώρο όπου δεν θα διαταράσσει την σχολική ζωή.
Με τιμή
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολη
Ιακωβάκης Βαγγέλης Πρόεδρος
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...