Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Μαζική φυγή εκπαιδευτικών στη σύνταξη


Διπλάσιος σε σχέση με πέρυσι είναι ο αριθμός των εκπαιδευτικών που υπέβαλαν φέτος αιτήσεις συνταξιοδότησης, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Όπως ανακοινώθηκε, ο αριθμός των δασκάλων και καθηγητών που κατέθεσαν αίτημα συνταξιοδότησης μέχρι χθες, τελευταία μέρα υποβολής, ανέρχεται συνολικά σε 11.466. Πιο αναλυτικά, οι αιτήσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αγγίζουν τις 3.930, ενώ υψηλότερος είναι ο αριθμός στη Δευτεροβάθμια, όπου οι αιτήσεις φτάνουν τις 7.536.

Τα νούμερα πάντως αυτό, διευκρινίζει το υπουργείο, ενδέχεται να μεταβληθούν, λόγω του δικαιώματος που έχουν οι εκπαιδευτικοί, έως τις 16 Αυγούστου να ανακαλέσουν τις αιτήσεις για συνταξιοδότησή τους.

Νωρίτερα σήμερα, η υφυπουργός Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου ξεκαθάρισε, μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνική εκπομπή, ότι ο πρωτοφανής αριθμός των αιτήσεων δεν αιφνιδίασε την ηγεσία του υπουργείου, καθώς ήταν εντός των προβλέψεών της. Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι παρά το κύμα φυγής, η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει ομαλά.

«Το Νοέμβρη συγκροτήσαμε με την κ. Διαμαντοπούλου μία Επιτροπή, υπό το Γενικό Γραμματέα, η οποία κάθε Τρίτη συνεδρίαζε και συνεδριάζει, με γνώμονα να γίνει το αυτονόητο : δηλαδή να περιμένουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τα παιδιά, στις 13 του Σεπτέμβρη, στα σχολειά και όχι το αντίθετο», σημείωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι ο συνολικός αριθμός αιτήσεων συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών ήταν 4.355 (1.745 στην Πρωτοβάθμια και 2.610 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...