Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ολοκληρώνεται η νέα φοιτητική εστία στα Γιάννενα

Είναι το πρώτο ενταγμένο έργο του ΕΣΠΑ, στη χώρα
Το πρώτο έργο στην Ήπειρο και σε επίπεδο χώρας που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, ολοκληρώνεται μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. 
 
Πρόκειται για την νέα φοιτητική εστία στην πανεπιστημιούπολη, δυναμικότητας 96 κλινών, η οποία αναμένεται να υποδεχθεί τους φοιτητές από την 1η Οκτωβρίου, όπως έκανε γνωστό χθες ο απερχόμενος πρύτανης Ιωάννης Γεροθανάσης, δυο μέρες πριν παραδώσει στον νέο πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη.
 
Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν περίπου 4,8 εκ. ευρώ από το νέο ΠΕΠ Ηπείρου στο ΕΣΠΑ και δόθηκε έκπτωση της τάξης του 43%. Ήδη το πανεπιστήμιο έχει προχωρήσει και στην προμήθεια του αναγκαίου ξενοδοχειακού εξοπλισμού και με την ολοκλήρωση των τελευταίων εργασιών και του καθαρισμού θα αρχίσει η τοποθέτηση του, ώστε να λειτουργήσει η νέα εστία και να υποδεχθεί τους πρώτους φοιτητές.
 
Με την λειτουργία και αυτής της εστίας, της τρίτης στη σειρά στο πανεπιστήμιο, ανεβαίνει στο 14% περίπου το ποσοστό της στέγασης φοιτητών σε υποδομές του Ιδρύματος, όταν ο μέσος όρος των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας στον τομέα αυτό, κυμαίνεται στο 2%, όπως σημείωσε ο κ. Γεροθανάσης, ξεναγώντας χθες τους δημοσιογράφους στο νέο κτίριο.Η νέα εστία διαθέτει τέσσερα δωμάτια για διαμονή ΑμΕΑ με όλες τις υποδομές που χρειάζονται μαζί και η πρόσβαση στο κτίριο. 
 
Στη στέγη του έχουν τοποθετηθεί φωτοβολταïκά για να είναι, εν πολλοίς, αυτόνομο ενεργειακά.Για την είσοδο φοιτητών στις εστίες ισχύει αυστηρός κανονισμός με βάση το εισόδημα των οικογενειών, αν σπουδάζουν ταυτόχρονα δυο παιδιά, τυχόν προβλήματα υγείας μελών της οικογένειας του φοιτητή και άλλα. Αυτά τηρούνται και δεν προκύπτει ζήτημα σημείωσε ο πρύτανης και έκανε γνωστό ότι το 93% των φετινών αιτημάτων για στέγαση σε εστίες, έχει ικανοποιηθεί.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...