Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Λουκέτα σε πανεπιστήμια “μαϊμού”…

kolegia
Λουκέτο σε κολέγια που αυτοδιαφημίζονται ως πανεπιστήμια χωρίς να έχουν παρουσιάσει σχετικές συμφωνίες με ιδρύματα του εξωτερικού βάζει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τον καινούργιο νόμο για τη λειτουργία των Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης (ΚΕΜΕ).
Για πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά χρονικά η ελληνική πολιτεία επιχειρεί ξεκαθάρισμα στο γκρίζο τοπίο της Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, μετά την υπαγωγή των κολεγίων στη δικαιοδοσία του υπουργείου Παιδείας. Για περισσότερα από 20 χρόνια τα κολέγια λειτουργούσαν ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα πλάι στις επιχειρήσεις που συνεργάζονται με πανεπιστήμια του εξωτερικού, να λειτουργούν και επιχειρήσεις αμφιβόλου κύρους.
Από τον περασμένο Μάρτιο, με έγγραφο της Αννας Διαμαντοπούλου προς το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων (το οποίο δεν ανακοινώθηκε και αποκαλύπτουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ») ζητήθηκε το σφράγισμα του εκπαιδευτηρίου Ηellenic Αmerican University της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης, με έδρα στην οδό Καπλανών, επειδή διαφημιζόταν ως πανεπιστήμιο. Χθες η υπουργός Παιδείας έκανε το επόμενο βήμα για το ξεσκαρτάρισμα: ζήτησε από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές να σφραγίσουν τις εγκαταστάσεις και να αφαιρέσουν όλες οι σχετικές επιγραφές και από το Αmerican University of Αthens που εδρεύει στο Νέο Ψυχικό, καθώς το ίδρυμα αυτό δεν έχει άδεια ίδρυσης ή λειτουργίας ως ΚΕΜΕ, ούτε έχει υποβάλει αίτηση για την έκδοσή τους. Επιπλέον προβάλλεται παρανόμως ως πανεπιστήμιο στις καταχωρίσεις του. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Παιδείας αδειοδότησε 30 κολέγια, και μόνο αυτά- και όσα αδειοδοτηθούν σε επόμενες φάσεις- στο εξής θα μπορούν να λειτουργούν νομίμως.

Το λουκέτο αυτό μάλιστα ενδεχομένως να μην είναι το τελευταίο
. Καταγγελίες για δήθεν συνεργασίες διαφόρων εκπαιδευτηρίων έχει κάνει και ο Σύνδεσμος των Κολεγίων, ενώ στις 10 Αυγούστου ο Συνήγορος του Καταναλωτή κ. Ευάγγ. Ζερβέας κατονόμασε 9 κολέγια που παραβιάζουν τη νομοθεσία:
«Τα Ηellenic Αmerican University και Αmerican University of Αthens ευθέως αντίθετα προς τον νόμο αυτοχαρακτηρίζονται ως “πανεπιστήμια”. Επίσης, το Αττικό Κολέγιο στην Αθήνα, όπως και το Global College στο Ηράκλειο Κρήτης, ψευδώς και παραπλανητικά αυτοχαρακτηρίζονται ως “κολέγια”, αφού ουδέποτε διέθεταν αντίστοιχη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας κολεγίου. Επίσης εντοπίστηκαν τουλάχιστον 5 εκπαιδευτήρια, τα οποία διαφημίζουν ακαδημαϊκές συνεργασίες τους με αλλοδαπά ιδρύματα σε επίπεδο παροχής προπτυχιακών ή/και μεταπτυχιακών σπουδών, δίχως να έχουν λάβει άδεια ίδρυσης ΚΕΜΕ. Τα εν λόγω εκπαιδευτήρια είναι τα Τhace, Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), Ελληνικό Κέντρο Focusing, Αττικό Κολέγιο στην Αθήνα, όπως επίσης το Μinoan Ιnternational College στο Ηράκλειο Κρήτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...