Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Πάτρα: Προκηρύσσονται άμεσα εκλογές στο Πανεπιστήμιο για την εκλογή διοίκησης

Καθοριστικό βήμα προς την εκλογή νέων διοικήσεων κάνουν τα ελληνικά πανεπιστήμια, καθώς σε επτά ΑΕΙ έχουν δρομολογηθεί οι... διαδικασίες για την εφαρμογή της σχετικής ρύθμισης του νέου νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που προκάλεσε αντιδράσεις την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Βέβαια, η στάση μεταξύ των ΑΕΙ στο θέμα παρουσιάζεται ανομοιογενής, καθώς εκτιμάται ότι τις αποφάσεις ορισμένων πρυτανικών αρχών καθορίζουν και οι πολιτικές συμμαχίες που είχαν κάνει τους προηγούμενους μήνες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα στην «Καθημερινή», τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Πατρών, Πειραιώς, Πελοποννήσου και το Χαροκόπειο θα προκηρύξουν άμεσα εκλογές για την ανάδειξη των πανεπιστημιακών, οι οποίοι θα αποτελέσουν τα πρώτα μέλη των νέων Συμβούλιων Ιδρύματος.

Τα πέντε ΑΕΙ θα προστεθούν στο Δημοκρίτειο και το Παν. Κρήτης, τα οποία έχουν ήδη προκηρύξει εκλογές για τις 17 και 25 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Οπως ανέφερε στην «Καθημερινή» ο πρύτανης του Παν. Πατρών και προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων, κ. Γεώργιος Παναγιωτάκης, η πρόσφατη έκδοση της υπουργικής απόφασης που ρυθμίζει κρίσιμα σημεία της διαδικασίας, όπως αυτή άλλαξε με την τροποποίηση του νόμου 4009/11 (π. χ. καθιέρωση επιστολικής ψήφου), θα διευκολύνει την προκήρυξη εκλογών. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται από στελέχη του υπ. Παιδείας ως ένδειξη αλλαγής του κλίματος. Βέβαια, θεωρείται σίγουρο ότι κατά τη διεξαγωγή των εκλογών θα υπάρξουν αντιδράσεις από μειοψηφίες φοιτητών και πανεπιστημιακών, όπως συνέβη και την περυσινή ακαδημαϊκή χρονιά.
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...