Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Να εξαιρεθεί το ΕΜΠ από το PSI ζητάει ο πρύτανης

Ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου με επιστολή προς τον Ευαγγελο Βενιζέλο, εξηγεί ότι αν συμμετέχει το Πολυτεχνείο στο PSI θα υπάρξουν απώλειες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο πρύτανης σημειώνει ότι ο ειδικός λογαριασμός του Πολυτεχνείου είναι κάτοχος ομολόγων ονομαστικής αξίας 37,6 εκατ. ευρώ. Και οι λογαριασμοί των κληροδοτημάτων είναι κάτοχοι ομολόγων ονομαστικής αξίας 4 εκατ. ευρώ, ενώ η τυχόν συμμετοχή στο PSI, θα οδηγήσει το ίδρυμα σε απώλειες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, με πιθανές δραματικές συνέπειες στη λειτουργία του ειδικού λογαριασμού, δηλαδή στην αδυναμία του να διασφαλίσει την απρόσκοπτη εκτέλεση των εξωτερικώς χρηματοδοτούμενων έργων.

Εξάλλου, ο κ. Σιμόπουλος επισημαίνει ότι η μη εκτέλεση των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί μέσω σύναψης συμβολαίων με την Ευρωπαϊκή Ενωση ή και προγραμματικών συμφωνιών με ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς, θα μπορούσε να επιφέρει οικονομικές και νομικές κυρώσεις στο Ιδρυμα, με δυσμενέστατες επιπτωσεις στην παραγόμενη από το ίδρυμα καινοτομία και στη συμβολή του στην ανάπτυξη της χώρας. Επίσης, ο πρύτανης προσθέτει ότι όσον αφορά στους λογαριασμούς των κληροδοτημάτων οι επιπτώσεις θα είναι πολλές εναντι των φοιτητών και της χορήγησης υποτροφιών, βραβείων κλπ.

Η σύγκλητος του Ιδρύματος αποφάσισε να διεκδικήσει να συμπεριληφθεί το Πολυτεχνείο στα εξαιρούμενα φυσικά πρόσωπα και το Τμήμα Διαχείρισης Περιουσίας των Οικονομικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος, και ζητά την εξαίρεση των κληροδοτημάτων και δωρεών του Πολυτεχνείου, όπως προβλέπεται και για τα άλλα εξαιρούμενα του PSI φυσικά πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...