Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Στρεβλώσεις στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης

Τα προβλήματα και τις στρεβλώσεις που παρουσιάζονται στον κλάδο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης κατέδειξε με κοινοβουλευτική του Παρέμβαση προς το Υπουργείο Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ., ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέροντας την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

Όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης πρέπει άμεσα να θεσπιστούν κανόνες που να διασφαλίζουν την αξιοπιστία της πιστοποιούμενης γνώσης και της διδακτικής εμπειρίας κατά τη χορήγηση επάρκειας και να ενταθούν οι έλεγχοι, καθώς κάποια κέντρα ξένων γλωσσών χρησιμοποιούν παραπλανητικούς τίτλους.

Ειδικότερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ξένων Γλωσσών πρότεινε τη δημιουργία ελληνικού φορέα διαπίστευσης των οργανισμών πιστοποίησης, καθώς και εντατικοποίηση των ελέγχων στις επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες κέντρου ξένων γλωσσών.

Στην απάντησή της η Υφυπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Π.Χριστοφιλοπούλου δεν αρνείται το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημος φορέας πιστοποίησης, καθώς το αρμόδιο Συμβούλιο (Σ.Θ.Ι.Ε.) είναι απλώς ένα γνωμοδοτικό όργανο.

Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο είναι σαφέστατα παρωχημένο. Πρέπει άμεσα να αναθεωρηθεί, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στην ξενόγλωσση εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...