Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Η εμπλοκή των κέντρων ξένων γλωσσών στην οργάνωση των εξετάσεων

Αναφορά προς τον Υπουργό Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κατέθεσε Βουλευτής Ηρακλείου, Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης, την επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Ηρακλείου, σχετικά με τις θέσεις και τα αιτήματα του κλάδου.

Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου :
«Αξιότιμοι κύριοι,
Επειδή ουσιαστικά διανύουμε μια προεκλογική περίοδο και θεωρούμε δεδομένο ότι θα υπάρχουν πιέσεις από ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία κάθε άλλο παρά ενδιαφέρονται για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, του κοινωνικού συνόλου και τη διαφάνεια θεωρούμε απολύτως αναγκαίο και άκρως επείγον, να υπενθυμίσουμε και επισημάνουμε τις θέσεις, του μεγαλύτερου συνδικαλιστικού φορέα του κλάδου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Π.Ο.Ι.Κ.Ξ.Γ).

1) Η Π.Ο.Ι.Κ.Ξ.Γ. είναι το μόνο συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου που επίμονα ζητάει τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και τον έλεγχο.

2) Έχουμε αποδείξει με πληθώρα εγγράφων την παρανομία, αυθαιρεσία και παντελή έλλειψη αξιοκρατίας και αξιοπιστίας στην έκδοση επαρκειών διδασκαλίας γλωσσών.

3) Επιμένουμε στη διατήρηση του καθεστώτος της απαγόρευσης με οποιοδήποτε τρόπο της εμπλοκής των κέντρων ξένων γλωσσών στην οργάνωση των εξετάσεων. Είναι αδιανόητο να εξετάζονται οι υποψήφιοι στα κέντρα όπου φοιτούν και να «ελέγχονται» από τους ανθρώπους με τους οποίους έχουν πελατειακή σχέση. Έχουμε πολλάκις καταγγείλει το διαβλητό των εξετάσεων σ’ αυτή την περίπτωση, όπως και τις οικονομικές και άλλες παροχές των ιδιωτικών φορέων προς τους ιδιοκτήτες για άγρα υποψηφίων.

4) Θέση μας επίσης, όπως και θέση του Υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με το νόμο είναι η απαγόρευση της συστέγασης των κέντρων ξένων γλωσσών με άλλα εκπαιδευτήρια. Η θεσμοθετημένη αυτή και ισχύουσα απαγόρευση από αθέμιτο ανταγωνισμό προστατεύει χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου από αθέμιτο ανταγωνισμό και αφανισμό, το πελατειακό κοινό από σύγχυση και παραπλάνηση καθώς και τη διασφάλιση των ανήλικων μαθητών από τη δυνατότητα της συστέγασης και συγχρωτισμού με ενήλικες.

Η οποιαδήποτε παρέκκλιση από τα πιο πάνω και βεβιασμένη σε τόσο ευαίσθητη χρονική περίοδο τροποποίηση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους διασάλευσης των κανόνων της αγοράς και θα εγείρει υπόνοιες για χαριστικές πράξεις (ενόψει της προεκλογικής περιόδου) προς ιδιωτικά συμφέροντα με ταυτόχρονη αγνόηση των πραγματικών εκπροσώπων του κλάδου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...