Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ν. Νικολόπουλος για ΤΕΙ Αιγίου: «Υποβαθμίζεται η εκπαίδευση»

Για νέο πλήγμα εις βάρος της Αχαΐας και ειδικότερα της περιοχής της Αιγιαλείας, εφόσον επαληθευτούν οι πληροφορίες που  θέλουν να καταργείται ή να υποβαθμίζεται το ΤΕΙ Αιγίου, αναφέρεται ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου και κάνοντας λόγο για συνέχιση της ίδιας, αντιεκπαιδευτικής και αντικοινωνικής πολιτικής, η οποία για το νομό Αχαΐας έχει ήδη λάβει τη μορφή λαίλαπας.

Επίσης, ο  Αχαιός πολιτικός πρόσθεσε:

«Στο όνομα  του δήθεν εξορθολογισμού των  σχολών και των τμημάτων, το Υπουργείο Παιδείας ως ένα ακόμα μακρύ χέρι της ίδιας, αδιέξοδης πολιτικής που ο λαός πληρώνει επί δύο χρόνια, απλά… σφάζει σχολές και τμήματα, ακυρώνει πολυετείς προσπάθειες και υποβαθμίζει την εκπαίδευση. Η κατάντια δεν έχει όρια… Όρια, που σε ό,τι αφορά την Αχαΐα, έχουν προ πολλού ξεπεραστεί!

Η Αιγιάλεια  πληρώνει ήδη βαρύτατο και άδικο φόρο. Η πυρόπληκτη και σεισμόπληκτη περιοχή που ακόμα δεν έχει επουλώσει τις πληγές της, παρά τους αλησμόνητους φανφαρονισμούς του κ. Παπανδρέου, γνωρίζει ένα τσουνάμι από-επενδύσεων. Οικονομικού, κοινωνικού και πνευματικού μαρασμού.

Προειδοποιούμε το Υπουργείο Παιδείας να μην προχωρήσει στη υποβάθμιση ή κατάργηση του ΤΕΙ Αιγίου. Άλλο αναδιοργάνωση και νοικοκύρεμα και άλλο… μαχαίρι στην παιδεία και τη ζωτικότητα μιας ολόκληρης περιοχής.

O τομέας της Παιδείας στην χώρα μας, ακόμα και στις πιο φτωχές εποχές, θα έπρεπε να αποτελεί την πιο μεγάλη μας “αντίσταση” στη μιζέρια και όχι τον πιο πειθήνιο “υπηρέτη” της!

Το Υπουργείο ας ανακρούσει πρύμναν στις όποιες ασκήσεις τυφλής λιτότητας κάνει, γιατί ούτε τα παιδιά συγχωρούν, ούτε ο λαός της Αιγιάλειας!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...