Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Άλυτα τα κτιριακά ζητήματα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο, για το μέλλον του ανωτάτου εκπαιδευτικού ιδρύματος, καθώς παραμένουν άλυτα προβλήματα που αφορούν την κτιριακή του υποδομή και την ακαδημαϊκή του παρουσία.

Τα ζητήματα αυτά ταλανίζουν για αρκετά χρόνια την πανεπιστημιακή και φοιτητική κοινότητα, όμως κάθε μέρα που περνά η κατάσταση χειροτερεύει σε σημείο να εκφράζονται φόβοι για ενδεχόμενη μετατροπή του πανεπιστημιακού χάρτη στο Αιγαίο.

Για τους λόγους αυτούς, η σχολή με ψήφισμα που εξέδωσε καλεί σε εγρήγορση τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία της Ρόδου ώστε να προασπίσουν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ζητώντας να ενεργοποιηθούν ώστε να βρεθεί λύση στο κτιριακό πρόβλημα.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι οι εκπαιδευτικές και ακαδημαϊκές δραστηριότητες φιλοξενούνται σε ακατάλληλα κτίρια για τα οποία δαπανώνται τεράστια ποσά, με αποτέλεσμα να σημειώνεται μεγάλη οικονομική ζημιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προσεχή εβδομάδα θα επισκεφθεί τη Ρόδο και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πάρις Τσάρτας, προφανώς για να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...