Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Σχολή διοίκησης Οικονομίας προτείνει η ΠΑΣΠ-ΤΕΙ με έδρα την Πρέβεζα

Για έδρα Σχολής Διοίκησης -Οικονομίας στην Πρέβεζα μιλά η ΠΑΣΠ ΤΕΙ μια πρόταση που βασίζεται αφενός στην καλή λειτουργία των τοπικών τμημάτων και αφετέρου στο σύγχρονο κτίριο το οποίο στεγάζει το ΤΕΙ στο Ψαθάκι.
 
Το θέμα αυτό αναδείχθηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε με αφορμή την επίσκεψη του γραμματέα της ΑΣΠ ΤΕΙ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρου Θεοδωράκου ο οποίος και συναντήθηκε με τους φοιτητές του ΤΕΙ.
 
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο γραμματέας της ΠΑΣΠ ΤΕΙ Πρέβεζας Χρυσόστομος Νάτσος επεσήμανε ότι ζητούμενο είναι η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την διαβούλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά τα ζητήματα της παιδείας και ειδικότερα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 
«Υπάρχει αφενός μια οικονομική κρίση στην οποία δεν επιτρέπει κανένας να λαϊκίζει και αφετέρου η παιδεία χρειάζεται ένα νέο νόμο ο οποίος δεν θα αλλάζει όταν θα αντικαθίσταται ο υπουργός ή ο υφυπουργός ή όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις», τόνισε ο κ. Νάτσος επισημαίνοντας ότι η ΠΑΣΠ είναι υπέρ του «Καλλικράτη» στην παιδεία κάτω όμως από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κάτω από συγκεκριμένο χωροταξικό έλεγχο.
 
Στη συνέχεια ο κ.Θεοδωράκος αναφέρθηκε σε τρία ζητήματα τα οποία όπως είπε αυτή την στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη ξεκαθαρίζοντας ότι η ΠΑΣΠ ΤΕΙ έχει τοποθετηθεί θετικά υπέρ του Νόμου πλαισίου.«Ο Νόμος πλαίσιο καταργεί το νόμο Γιαννάκου ο οποίος προκάλεσε πολλές και μεγάλες αντιδράσεις», τόνισε ο γραμματέας της ΠΑΣΠ ΤΕΙ υποστηρίζοντας ότι αυτός λύνει μεταξύ άλλων πολλά γραφειοκρατικά ζητήματα με την θεσμοθέτηση της κάρτας σπουδαστή, απλουστεύει την καθημερινότητα του φοιτητή και δημιουργεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ φοιτητών και ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
 
.Ο κ. Θεοδωράκος έθεσε και τις προϋποθέσεις αναφορικά με το νόμο-πλαίσιο σημειώνοντας πάντως ότι η κατάθεσή του μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα και ανάμεσά τους αυτό του «καθηγητικού κατεστημένου». Την ίδια στιγμή ζητά μεταξύ άλλων την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων για 18 ειδικότητες ενώ μιλώντας για την συγχώνευση τμημάτων επεσήμανε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση όπου κάθε πόλη έχει ΤΕΙ και μάλιστα μη συνδεδεμένο με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε κοινωνίας.
 
Προϋπόθεση για την συγχώνευση ο κ. Θεοδωράκος χαρακτηρίζει τις κτιριακές υποδομές επισημαίνοντας ότι το ΤΕΙ της Πρέβεζας βρίσκεται ανάμεσα στα τρία περιφερειακά ιδρύματα της χώρας τα οποία διαθέτουν πρότυπες εγκαταστάσεις.Οι πληροφορίες που έρχονται και από εκπαιδευτικούς κύκλους είναι ότι το αίτημα για έδρα Σχολής Διοίκησης-Οικονομίας στην Πρέβεζα βρίσκει θετική ανταπόκριση από το Υπουργείο Παιδείας και οι πιθανότητες υλοποίησής του είναι πολλές.Καταλήγοντας δε ο γραμματέας της ΠΑΣΠ ΤΕΙ δεσμεύεται ότι η παράταξη θα βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο στην μεταφορά της ΣΔΟ στην Πρέβεζα και στην δημιουργία ενός κέντρου άλλων ειδικοτήτων στην Άρτα.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...