Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Οι τελικοί πίνακες με τους υπαλλήλους 8 ΑΕΙ που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα

Εν μέσω απεργιών, δικαστικών διαμαχών και καταλήψεων, η διαδικασία της διαθεσιμότητας για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ μπαίνει στην τελική της φάση. Την Πέμπτη εκδόθηκαν οι τελικοί πίνακες κατάταξης των εργαζομένων στα οχτώ Πανεπιστήμια που έχουν επιλεγεί για την εφαρμογή του μέτρου.


Το ΑΣΕΠ παρέλαβε τους πίνακες από το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο και τους ανάρτησε στην ιστοσελίδα του. Σε αυτούς υπάρχει η κατάταξη του διοικητικού προσωπικού κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα.


Πρόκειται για τους διοικητικούς υπαλλήλους των Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), Πανεπιστημίου Πατρών, Πανεπιστημίου Κρήτης, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στο μεταξύ, το χάος στα Πανεπιστήμια συνεχίζεται. Το υπουργείο Παιδείας προσέφυγε για μία ακόμη φορά στη δικαιοσύνη με αίτημα η απεργία των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ομοσπονδίας τους να κριθεί παράνομη και καταχρηστική. Η απόφαση αναμένεται αργά το βράδυ της Πέμπτης, ή την Παρασκευή, ενώ επεισόδια μικρής έκτασης έγιναν στα δικαστήρια Ευελπίδων, όπου κατέληξε πορεία διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητών.

Οι τελικές λίστες διαθεσιμότητας για τα 8 ΑΕΙ

1 σχόλιο:

  1. Ερωτήματα προς την Υπηρεσία Διοικητικού Προσωπικού του ΕΜΠ:
    1) Γιατί δεν έχουν δοθεί οι Εκθέσεις Αξιολόγησης, εδώ και τουλάχιστον 3 έτη σε όλους τους υπαλλήλους; Μήπως, με το πρόσχημα της μη έγκαιρης συγκρότησης ειδικής επιτροπής κ.λπ., διότι κάποιοι εξ αυτών θα είχαν υψηλή βαθμολογία στους πίνακες κατάταξης για την διαθεσιμότητα; Πως εξηγείται το γεγονός να εμφανιστούν εκ των υστέρων Εκθέσεις Αξιολόγησης σε συγκεκριμένους μόνο υπαλλήλους, ως επί το πλείστον προϊστάμενους (τμηματάρχες και διευθυντές), καθώς και διάφορους ημετέρους, -ενώ πριν δεν είχαν μπει καν Εκθέσεις στους πίνακες μοριοδότησης κατά την απογραφή των υπαλλήλων-, και να υπολογιστούν τώρα σε μερικούς στους προσωρινούς και στους τελικούς πίνακες κατάταξης (15/1/2014 & 6/2/2014) υπαλλήλων του ΕΜΠ; Τούτο, προφανώς, στοιχειοθετεί βαριά αμέλεια και ενδεχόμενο δόλο εκ μέρους της υπηρεσίας. Η οποιαδήποτε εκ των υστέρων ενέργειά τους (για να αποφύγουν τις μηνύσεις), δεν θα είναι αξιόπιστη και σαφώς θα είναι εις βάρος των υπαλλήλων, που δεν τους έχουν δοθεί οι Εκθέσεις, αφού γνωρίζουν πλέον ότι οι βαθμοί των Εκθέσεων Αξιολόγησης προσμετρούν στην μοριοδότηση των υπαλλήλων.
    2) Επίσης, γιατί δεν έχουν δοθεί σε συγκεκριμένους υπαλλήλους, ούτε καν τα έντυπα Εκθέσεων Αξιολόγησης για τα έτη 2011 και 2012 για να τα συμπληρώσουν, όπως σαφώς ορίζει ο νόμος; Τούτο, επίσης στοιχειοθετεί βαριά αμέλεια και ενδεχόμενο δόλο εκ μέρους της υπηρεσίας και η οποιαδήποτε εκ των υστέρων ενέργειά τους δεν πρέπει να γίνει, διότι δεν θα είναι αξιόπιστη και σαφώς θα είναι εις βάρος των ανωτέρω υπαλλήλων, αφού γνωρίζουν πλέον ότι οι βαθμοί των Εκθέσεων Αξιολόγησης προσμετρούν στην μοριοδότησή τους; Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να επιληφθεί άμεσα ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...