Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Δεν εγκρίθηκαν οι αντιπρυτάνεις που όρισε ο Θ. Πελεγρίνης

Το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν ενέκρινε τους αντιπρυτάνεις που όρισε ο πρύτανης Θ. Πελεγρίνης, παρά τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης σε συνεδρίαση τους την Δευτέρα απέρριψαν την εισήγησή του Θ.Πελεγρίνη.

Η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το θέμα εκδόθηκε, έπειτα από ερώτημα του κ. Πελεγρίνη, στην οποία και αναφέρεται ότι ο πρύτανης ορίζει, σύμφωνα με τον νόμο, τους αναπληρωτές του και το Συμβούλιο Ιδρύματος ελέγχει μόνο τα θέματα νομιμότητας της επιλογής τους.

Αντίστοιχη άποψη εκφράζουν και ανώτατα στελέχη του υπουργείου Παιδείας.

Η γνωμοδότηση αυτή όμως δεν έγινε δεκτή από τα μέλη του Συμβουλίου, που αποφάσισαν ότι δεν δέχονται την ερμηνεία, σύμφωνα με την οποία πρέπει να έχουν μόνο τον τυπικό έλεγχο των επιλογών του πρύτανη για τους συνεργάτες του, και κρίνουν ότι πρέπει να έχουν άποψη και επί της ουσίας τους.

Ο κ. Πελεγρίνης είχε ορίσει ως αναπληρωτές του τον Παν. Πανταζάκο (που εκτελεί με απόφαση του προηγούμενου πρυτανικού συμβουλίου του Ιδρύματος χρέη γενικού γραμματέα), τον κ. Ζωγράφο ως αρμόδιο για θέματα πανεπιστημιακών νοσοκομείων, και τους τρεις πρώην αντιπρυτάνεις του, δηλαδή τους Θ. Λιακάκο, Αστ. Δουλουδάκη και Θ. Σφηκόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...