Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Στην Αττική θα πλεονάζουν 1.673 δάσκαλοι και 126 νηπιαγωγοί, καταγγέλουν οι συνδικαλιστές

Σχεδόν 1.800 οργανικές θέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών θα «χαθούν» μόνο από τα σχολεία της Αττικής, αν το υπουργείο Παιδείας εφαρμόσει με λογιστικό τρόπο την προβλεπόμενη αναλογία μαθητών προς εκπαιδευτικούς, υποστηρίζουν οι δάσκαλοι.

Οπως αναφέρει ο αιρετός εκπρόσωπος των δασκάλων Δημ. Μπράτης, στην περίπτωση που το υπουργείο Παιδείας εφαρμόσει τον εξορθολογισμό των θέσεων σύμφωνα με αυστηρά αριθμητικά κριτήρια, τότε μόνο στην Περιφέρεια Αττικής πλεονάζουν συνολικά 1673 θέσεις δασκάλων και 126 νηπιαγωγών.

Πριν λίγες ημέρες υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας ζήτησε από τους διευθυντές εκπαίδευσης να καταθέσουν τις απόψεις τους για περιπτώσεις σχολείων που εμφανίζουν υπεράριθμους εκπαιδευτικούς, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα, δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό που έχει στο ενεργητικό της.

Σκοπός είναι ο εξορθολογισμός της κατανομής των εκπαιδευτικών στα σχολεία το επόμενο έτος, ώστε οι εκπαιδευτικοί που πλεονάζουν να μεταφερθούν εκεί όπου εμφανίζονται κενά.

Ωστόσο οι δάσκαλοι αντιδρούν υποστηρίζοντας ότι πραγματικός στόχος είναι νέος κύκλος συγχωνεύσεων στα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...