Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Θ. Παπαθεοδώρου: «Δεν υπάρχει πρόθεση μείωσης των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών»


Δεν υπάρχει καμία προφορική ή γραπτή εντολή του υπουργείου Παιδείας για συμπτύξεις τμημάτων στα σχολεία, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας, Θ. Παπαθεοδώρου σε συνάντηση που είχε σήμερα, Τρίτη, με εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόθεση μείωσης των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Μετά τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δασκάλων έξω από το υπουργείο Παιδείας έγινε συνάντηση του κ. Παπαθεοδώρου με εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι ζήτησαν την «άμεση απόσυρση της απαράδεκτης εγκυκλίου που δυναμιτίζει τα θεμέλια του οικοδομήματος της δημόσιας εκπαίδευσης». Βασικό τους αίτημα είναι να σταματήσουν οι λογιστικές προσεγγίσεις των θεμάτων της εκπαίδευσης και να δοθεί έμφαση στους ποιοτικούς της δείκτες.

Αναφορικά με την εγκύκλιο του υπουργείου για την οργανικότητα των σχολείων ο κ.Παπαθεοδώρου είπε πως ζήτησε από τους Περιφερειακούς Διευθυντές αιτιολόγηση των στοιχείων που έχουν δοθεί στο σύστημα καταγραφής ώστε να πάρει το κάθε στέλεχος την ευθύνη της ορθότητας των όσων δηλώνει. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΟΕ, ο υφυπουργός δήλωσε πως δεν υπάρχει πρόθεση μείωσης των οργανικών θέσεων.

Βασικό πρόβλημα φέρεται να είναι η κατανομή του εκπαιδευτικού δυναμικού, ενώ ενδεχόμενη αύξηση του ωραρίου δεν προσφέρει από μόνη της καμία λύση, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου στους εκπαιδευτικούς. Ξεκαθάρισε, δε, πως δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμία επίσκεψη σε σχολείο. Σε περίπτωση που υπάρξει θα ενημερωθούν πρώτα τα στελέχη εκπαίδευσης (Περιφερειακοί Διευθυντές, Διευθυντές Π.Ε., Διευθυντές σχολείων) και δεν θα διαταραχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία, σύμφωνα με τον ίδιο.

Στην ανακοίνωση τους οι δάσκαλοι σημειώνουν πως ο υφυπουργός κατέστησε σαφές πως δεν υπάρχει καμία προφορική ή γραπτή εντολή του υπουργείου για συμπτύξεις τμημάτων, ενώ το θέμα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών μετά τις 30/6/2010 βρίσκεται υπό μελέτη

«Οι απαντήσεις του υφυπουργού δεν είναι ικανοποιητικές, επειδή είναι αόριστες και χωρίς καμία συγκεκριμένη δέσμευση», υπογραμμίζει η διοίκηση της ΔΟΕ καλώντας τους εκπαιδευτικούς σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...