Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεδριάζουν την Τετάρτη οι πρυτάνεις

Συνεδριάζουν, την Tετάρτη, οι πρυτάνεις, υπό την σκιά της οικονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της στα Ιδρύματα και στους λειτουργούς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα πρώτα θέματα που θα συζητήσουν, στην πρώτη συνεδρίασή τους για το νέο ακαδημαϊκό έτος, είναι οι περικοπές των αποδοχών των πανεπιστημιακών. Για το θέμα αυτό, έχουν εκφράσει τις αντιθέσεις τους οι πανεπιστημιακοί, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η περικοπή των μισθών τους, στο πλαίσιο των μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια, είναι άδικη.

Στη συνεδρίαση των πρυτάνεων θα συζητηθούν τα λειτουργικά προβλήματα των πανεπιστημίων, τα οποία προέκυψαν λόγω της υποχρηματοδότησης των Ιδρυμάτων. Επίσης, η εφαρμογή του νόμου για τα πανεπιστήμια, μετά τις αλλαγές που επήλθαν στον γνωστό ως «νόμο Διαμαντοπούλου». Παράλληλα, ιδιαίτερη συζήτηση αναμένεται να γίνει για το ενδεχόμενο της κατάργησης των εντύπων πανεπιστημιακών συγγραμμάτων.

Πάντως, οι Πανεπιστημιακοί μελετούν το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων τις αμέσως επόμενες ημέρες, γεγονός που θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην εξεταστική περίοδο που αρχίζει μέσα στον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, στις προθέσεις των πρυτάνεων είναι η οποιαδήποτε κινητοποίηση να μην περιλαμβάνει κλείσιμο των Ιδρυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...