Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Και πάλι εναντίον του νόμου για τα ΑΕΙ οι Πανεπιστημιακοί

Εναντίον της εφαρογής του νόμου για τα ΑΕΙ τάχθηκαν και πάλι οι Πανεπιστημιακοί, που προανήγειλαν αγώνα προκειμένου να ματαιώσουν τις εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι πανεπιστημιακοί επεσήμαναν ότι «η Δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση, ως κοινωνικό αγαθό και δημοκρατική κατάκτηση, βρίσκεται εν κινδύνω, δεχόμενη μια πολυεπίπεδη επίθεση». Αναφέρθηκαν συγκεκριμένα στα μέτρα λιτότητας, τις περικοπές, τις δαπάνες για σίτιση και στέγαση, στα πανεπιστημιακά τμήματα που υπολειτουργούν, λόγω της έλλειψης συμβασιούχων και εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, ενά αναφέρθηκαν και στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων.

Στη συνέχεια υποστήριξαν ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει, έχει να επιδείξει σημαντικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο. Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι έχουμε 7,3 δημοσιεύσεις ανά εκατομμύριο δαπάνης για την έρευνα, την ώρα που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 1,7 δημοσιεύσεις, ενώ έχουμε 820 δημοσιεύσεις ανά εκατομμύριο κατοίκων, περισσότερες από όσες η Ιταλία ή η Ισπανία.

Της συνέντευξης είχε προηγηθεί συμβολική περικύκλωση του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, από καθηγητές, φοιτητές και εργαζόμενους, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε και συμβολική αναστολή των διοικητικών λειτουργιών του Πανεπιστημίου Αθηνών από τις 12 το μεσημέρι ως τις 3 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...