Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, με την ΟΙΕΛΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Έρευνας, Μαρία Ρεπούση, συναντήθηκαν με το Δ.Σ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.).
Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. σκιαγράφησαν τις δυσμενείς εξελίξεις που έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης με την εφαρμογή της γνωμοδότησης Μπαμπινιώτη και την οριζόντια περικοπή των μισθών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, τις καταγγελίες σύμβασης εκπαιδευτικών με συνδικαλιστική δράση, καθώς και τη μη εφαρμογή των ωρολογίων προγραμμάτων των ιδιωτικών σχολείων.

Ο Φώτης Κουβέλης εξέφρασε την αντίθεσή του απέναντι στις οριζόντιες περικοπές των μισθών των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, διότι, όπως είπε, βασίστηκαν στην αυθαίρετη υπαγωγή των εκπαιδευτικών των ιδιωτικών σχολείων στο ενιαίο βαθμολόγιο-μισθολόγιο πριν μάλιστα από τη λήξη της συλλογικής σύμβασης εργασίας τους.

Επίσης, τόνισε την ανάγκη για άμεση έναρξη διαλόγου ανάμεσα στις δύο πλευρές (ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς) με στόχο την εξεύρεση λύσης που θα διασφαλίζει, τόσο τα δικαιώματα των εργαζομένων όσο και τις ομαλές εργασιακές συνθήκες, διαδικασία για την οποία είχε, εξάλλου, δεσμευθεί και ο Υφυπουργός Παιδείας σε απάντηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης της Μαρίας Ρεπούση τον περασμένο Ιούλιο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διαβεβαίωσε την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας ότι δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή καμία αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο της ιδιωτικής εκπαίδευσης η οποία θα θίγει το εύρος της κρατικής εποπτείας στη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...