Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Μαρία Ρεπούση: Συνάντηση με την Αθηνά Λινού για την διαπολιτισμική εκπαίδευση

Συνάντηση με την Αθηνά Λινού, Ειδική Γραμματέα Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Εξωτερικού, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης & Αποκέντρωσης, είχε χθες το πρωί στο Υπουργείο Παιδείας η Μαρία Ρεπούση, βουλευτής Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ.

Η Μαρία Ρεπούση ενημερώθηκε από την κ. Λινού για την πορεία εξέλιξης των προγραμμάτων που εποπτεύει η Ειδική Γραμματεία στους τομείς της διαπολιτισμικής και της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης αλλά και για κάποιες νέες πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται αυτή την περίοδο.

Η κ. Ρεπούση τόνισε τη σημασία που αποδίδει η Δημοκρατική Αριστερά στην διαπολιτισμική εκπαίδευση και εκδήλωσε το έντονο ενδιαφέρον του κόμματος για τα προγράμματα που απευθύνονται στα παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας και των Ρομά, καθώς και στους μαθητές και μαθήτριες που προέρχονται από άλλο εθνικό και πολιτισμικό περιβάλλον.

Η Μαρία Ρεπούση συμφώνησε για την ανάγκη ένταξης των αρχών της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης προκειμένου να αντιμετωπίζονται μέσω της παιδείας ζητήματα ξενοφοβίας, ρατσισμού και μη ανοχής της διαφορετικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...