Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Παρέμβαση Αρβανιτόπουλου για τον τυφλό μαθητή από τη Θεσσαλονίκη

Το υπουργείο Παιδείας παρενέβη, καθώς αποφάσισε να επανεξετάσει το καθεστώς εισαγωγής των φοιτητών με ειδικές ανάγκες


Το όνειρό του να περάσει το κατώφλι του πανεπιστημίου για να σπουδάσει, θα γίνει πραγματικότητα... 


Η δημοσιοποίηση της περίπτωσής του προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας, που θα αλλάξει τα κριτήρια για τους φοιτητές με ειδικές ανάγκες.

Ο συγκεκριμένος αριστούχος μαθητής απορρίφθηκε από το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, καθώς η αρμόδια επιτροπή επικαλέστηκε το επιχείρημα πως το 30% των μαθημάτων γίνεται σε εργαστήρια. Ομως σε άλλα αντίστοιχα τμήματα στην Ελλάδα, επιτρέπεται η φοίτηση σε άτομα με προβλήματα όρασης.

Το υπουργείο Παιδείας παρενέβη, καθώς αποφάσισε να επανεξετάσει το καθεστώς εισαγωγής των φοιτητών με ειδικές ανάγκες, σε σχολές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Εως τώρα δεν ισχύει ενιαίο σύστημα, με αποτέλεσμα να αποφασίζει κάθε σχολή ξεχωριστά. Ετσι, θα υιοθετηθούν ενιαία κριτήρια με τα οποία θα εξετάζεται η φοίτηση ενός υποψηφίου με ειδικές ανάγκες.

«Είναι καταφανέστατο το δίκιο του φοιτητή. Δεν μπορούν να γίνονται αυτά τα πράγματα στα Πανεπιστήμια» είπε ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Γκιουλέκας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το απόγευμα της Τρίτης, με την επιστροφή του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου από αποστολή στο εξωτερικό, θα γίνει η σχετική σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας. «Θα πάρουμε μέτρα για να τελειώσει η οδύσσεια του παιδιού» πρόσθεσε ο κ. Γκιουλέκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...