Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Τσίπρας: «Έωλο ως προς την ακαδημαϊκή νομιμοποίησή του το σχέδιο "Αθηνά"»

Ο κ. Τσίπρας συνταντήθηκε με τους πρυτάνεις των 5 πανεπιστημίων της Αθήνας που οδεύουν προς «ομοσπονδοποίηση»

«Έωλο ως προς τους στόχους του, ως προς τη διαδικασία, αλλά και ως προς την ακαδημαϊκή νομιμοποίησή του» χαρακτήρισε το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Για τον λόγο αυτό κάλεσε τους πρυτάνεις να «ανοίξουν διάλογο για το χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να ζητήσουν από τα κόμματα να συμβάλουν σε αυτό».

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τους πέντε πρυτάνεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων Αττικής, Γρηγόρη Τσάλτα (Πάντειο), Κωνσταντίνο Γάτσιο (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Κωνσταντίνο Φεγγερό (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο (Χαροκόπειο) και Γεώργιο Οικονόμου (Πανεπιστήμιο Πειραιά), τα οποία κατά το σχέδιο «Αθηνά» οδεύουν προς ομοσπονδοποίηση, υπό την επωνυμία «Αδαμάντιος Κοραής».

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεανώ Φωτίου και Αποστόλης Αλεξόπουλος, καθώς και ο πανεπιστημιακός Σταύρος Κωνσταντακόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «θα συμμετάσχει με τις προτάσεις του για την αναβάθμιση του ενιαίου χώρου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...