Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

«Χρόνος χάρητος στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών»


Η απάντηση στην παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη


 Για τις αλλαγές στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και την επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής στα νέα δεδομένα, απαντά ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Ατβανιτόπουλος, μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Με τον Ν. 4093/2012 εκσυγχρονίστηκε  το παρωχημένο θεσμικό πλαίσιο αδειοδοτήσεων, επιτρέποντας την ευκολότερη και  μη γραφειοκρατική δραστηριοποίηση των ενδιαφερομένων να ασκήσουν την οποιαδήποτε εκπαιδευτική και παιδαγωγική δραστηριότητα στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Επίσης, τέθηκαν σαφή και ξεκάθαρα κτιριολογικά κριτήρια για την αδειοδότηση και τη λειτουργία των κάθε είδους εκπαιδευτηρίων, με γνώμονα την ασφάλεια του μαθησιακού περιβάλλοντος, περιβάλλοντος που θα είναι φιλικό και ευεργετικό για τον μαθητή.

Τέλος, όπως αναφέρει ο Υπουργός κ. Κ. Αρβανιτόπουλος: «στον νόμο 4111/2013, ορίζεται ότι η αναγγελία υποβάλλεται έως την 31η Μαΐου κάθε δεύτερου έτους», και επισημαίνει ότι: «εκ των ανωτέρω θα πρέπει να θεωρηθεί  ότι ο χρόνος αυτός(διετία) είναι χρόνος χάρητος εντός του οποίου οι ενδιαφερόμενοι φορείς όπως έχουν συμμορφωθεί, προκειμένου να επιτύχουν την επικαιροποίηση της άδειάς τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...