Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ο Παναγιώτης Σουκάκος, πρώτος πρόεδρος του πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ο Παναγιώτης Σουκάκος, είναι ο πρώτος πρόεδρος του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ο κ. Σουκάκος ήταν για πολλά χρόνια καθηγητής ορθοπεδικής στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εφαρμόζοντας πολλές πρωτοποριακές μεθόδους στην επιστήμη που υπηρετούσε, ενώ ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που έκανε συγκόλληση άκρων από την δεκαετία του’80.

Η διαδικασία για την επιλογή των εξωτερικών μελών έγινε σήμερα και έτσι το Συμβούλιο του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος συμπληρώνεται από έξι μέλη, εκ των οποίων οι περισσότεροι προέρχονται από πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Στη θέση του προέδρου θα βρίσκεται ο διεθνούς φήμης πανεπιστημιακός Παναγιώτης Σουκάκος, και τα υπόλοιπα μέλη που επελέγησαν για το πρώτο συμβούλιο είναι στο σύνολό τους πανεπιστημιακοί, με τους περισσότερους να υπηρετούν σε μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Το συμβούλιο λοιπόν του πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμπληρώνεται από τους: Ανδρέα Παπανικολάου, Καθηγητής και Προϊστάμενος Τμήματος Κλινικής Νευροεπιστημών του Πανεπιστημίου του Memphis, USA. Νικόλαο Χατζηχρηστίδη, Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγητής του King Abdullah University of Science and Engineering, Σαουδικής Αραβίας, Ιωάννα Φλώρου, Evan Pung Professor of Pediatrics, and Obstetrics and Gynecology, Director, CHILD Research in the Department of Pediatrics, The Pennsylvania State University College of Medicine, Τρύφωνα Λιακόπουλο, Διευθυντή Τεχνολογίας και Ιδρυτικό Μέλος (Director of Technology & co-founder) Enpirion inc., New Jersey, USA και Θεμιστοκλή Λέκκα Ομότιμο Καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Υποχρέωση όλων αυτών είναι να παραβρίσκονται στα Γιάννινα δύο φορές το χρόνο, ενώ ο Πρόεδρος θα πρέπει να παραβρίσκεται πέντε φορές.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...