Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

14 χρόνια κάθειρξη στον πρώην Πρύτανη του Παντείου


Το Πενταμελές Εφετείο απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που υπέβαλε ο πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος, καταδικασμένος σε ποινή κάθειρξης 14 ετών για την υπόθεση των οικονομικών ατασθαλιών στο Ίδρυμα την περίοδο 1992-98. 

Ο πρώην πρύτανης επικαλείται λόγους υγείας και κατά την εκδίκαση της αίτησής του απηύθυνε έκκληση στο δικαστήριο να αποδεχτεί το αίτημά του.  Όπως υποστήριξε, η υγεία του έχει επιδεινωθεί και βρίσκεται «ένα βήμα πριν τον θάνατο». Προς επίρρωση του ισχυρισμού του ο καθηγητής προσκόμισε ιατρικές βεβαιώσεις, ότι πάσχει από «διπολική διαταραχή» και εμφανίζει απώλεια βάρους που φθάνει τα 25 κιλά. Ως μάρτυρας εξετάστηκε καθηγητής ψυχιατρικής, ο οποίος ανέφερε πως η κατάσταση της υγείας του πρώην πρύτανη είναι μη αναστρέψιμη.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, με την κατά πλειοψηφία απόφασή του που εκδόθηκε το περασμένο καλοκαίρι, επέβαλε στα πρώην μέλη του πρυτανικού συμβουλίου, Δημήτρη Κώνστα, Παναγιώτη Γετίμη και Κωνσταντίνο Παπαθανασόπουλο, κάθειρξη 14 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...