Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

«Πρωταγωνιστές»: Η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία

Τι ξέρουν τα παιδιά για το σεξ; Ποιος τους μαθαίνει το προφυλακτικό; Γιατί η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη στις εφηβικές εκτρώσεις; Τον φάκελο εφηβική σεξουαλικότητα και εκπαίδευση θα ανοίξουν οι «Πρωταγωνιστές» την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012, στις 23.30, στο MEGA.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης προσπαθώντας να καταλάβει γιατί η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία εξελίσσεται σε θέμα ταμπού, συνομιλεί με μαθητές, γονείς, γιατρούς αλλά κι έναν ιερωμένο.
  • Η Αριάννα, ένα κορίτσι 18 ετών, μιλά για την έκτρωση που έκανε στα 16 της.
  • Οι ψυχίατροι Θάνος Ασκητής και Κώστας Γκοτζαμάνης, συγγραφείς των βιβλίων σεξουαλικής αγωγής για το Δημοτικό και το Λύκειο αντιστοίχως, αφηγούνται την περιπέτεια των βιβλίων τους που τυπώθηκαν αλλά δεν κυκλοφόρησαν.
  • Ο πατέρας Σαράντης, εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου εξηγεί γιατί πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά των βιβλίων σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.
  • Ο γυναικολόγος παίδων Πάνος Χριστόπουλος αποκαλύπτει ότι οι εφηβικές εκτρώσεις αυξάνονται στην χώρα μας χρόνο με τον χρόνο.
  • Η δημοσιογράφος Μυρτώ Κοντοβά δημιουργός της νεανικής στήλης “Μίλα μου βρώμικα” της Athens Voice “συζητά” με κορίτσια και αγόρια για τα SOS ερωτικά θέματα που τους απασχολούν.
«Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012, στις 23.30 στο MEGA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...