Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

«O Παραμυθάς της Καρδιάς μας, Νίκος Πιλάβιος, στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας»

Ο Παραμυθάς είναι ένας παππούς που διηγείται καταπληκτικές ιστορίες που έχει ζήσει ο ίδιος. Και είναι καταπληκτικές γιατί ο Παραμυθάς δεν είναι ένας συνηθισμένος παππούς. Μια μάγισσα του χάρισε κάποτε ένα μαγικό γιλέκο που όταν το φοράει, μπορεί να μιλάει με τα ζώα, τα φυτά και τα πράγματα, μπορεί να γίνεται μεγάλος σαν ελέφαντας και μικρός σαν κεφάλι καρφίτσας και το πιο καταπληκτικό, μπορεί να πετάει! Οι τρυφερές και διασκεδαστικές ιστορίες του περνάνε στα παιδιά την αξία των ανθρώπινων σχέσεων και την αγάπη για τα ζώα και τη φύση.»

Την μαγεία των παραμυθιών μέσα από τις μαγικές Ιστορίες του Παραμυθά, που εδώ και χρόνια ενσαρκώνει ο Νίκος Πιλάβιος θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση, οι σπουδάστριες και σπουδαστές του Τομέα Παιδαγωγικών, στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας στις 25 Μαίου 2012 και ώρα 18.00.

Η διαδραστική παρουσίαση με τίτλο «Η Τέχνη του να λες Παραμύθια» θα πραγματοποιηθεί στο εργαστήριο παιδαγωγικών του κορυφαίου ΙΕΚ στα Νότια Προάστια, του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας, με την υποστήριξη των εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ (www.psichogios.gr) και του τμήματος Κοινωνικών Επιστημών του Mediterranean College.

Το συγγραφικό έργο του Νίκου Πιλάβιου ξεκινάει από το 1983 με δύο παιδικά βιβλία, ενώ από το 1987 έως το 1990 διατηρούσε μόνιμη στήλη στο περιοδικό Τηλέραμα και στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής.

Μέσα από μια πληθώρα βιβλίων όπως, Ο Παραμυθάς, Ο Κρισναμούρτι στην Ελλάδα, Τα ευτυχισμένα παιδιά θέλουν γονείς χωρίς «εγώ» και Ιστορίες της καρδιάς ο Νίκος Πιλάβιος θα μεταδώσει την αγάπη του για το παιδικό βιβλίο αλλά και τα ίδια τα παιδιά και θα προσπαθήσει να μεταφέρει λίγη από την «μαγική του σκόνη» στις σπουδάστριες των Παιδαγωγικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...