Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Επεισόδια στις εκλογές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Μέσα σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα και υπό την παρουσία της αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα οι εκλογές για την ανάδειξη εσωτερικών μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, φοιτητές των Επιτροπών Αγώνα του ΜΑΣ βρέθηκαν νωρίς το πρωί στο κτίριο όπου θα διεξάγονταν οι εκλογές, και ενώθηκαν με μέλη του Συλλόγου Έκτακτου Προσωπικού, τα οποία είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νόμου 4009/11 και της πραγματοποίησης των εκλογών.

Μέλη της ΔΑΠ προσπάθησαν να σταματήσουν τη διανομή φυλλαδίων, ενώ παράλληλα απέτρεπαν άλλους φοιτητές από το να εισέλθουν στο χώρο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν βίαιες συμπλοκές.

Με ανακοίνωσή τους, οι Σύλλογοι τόσο του έκτακτου προσωπικού όσο και των μόνιμων εκπαιδευτικών, και καταγγέλλουν ως απαράδεκτες και επικίνδυνες τις ενέργειες εκφοβισμού και τρομοκράτησης όσων αντιδρούν στην εφαρμογή του νόμου, αλλά και σε κάθε μορφή βίας κατά των δημοκρατικών διαδικασιών.

Παράλληλα, στρέφονται κατά της παρουσίας έξω από το ΤΕΙ της αστυνομίας, μετά από αίτημα της Οργανωτικής Επιτροπής προς τον εισαγγελέα για περιφρούρηση της εκλογικής διαδικασίας. Μέλη του ΜΑΣ κατήγγειλαν, επίσης, ότι σπουδαστές του ΤΕΙ δέχθηκαν επίθεση με ξύλα, λοστούς και αλυσίδες, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Οι εκλογές ξεκίνησαν στις 9 το πρωί και σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, αλλά διεξήχθησαν τελικώς ομαλά. Οι 291 εκλέκτορες θα αναδείξουν οχτώ από τους 15 υποψήφιους ως εσωτερικά μέλη του νέου Συμβουλίου. Μοναδικό εκλεκτορικό κέντρο ορίστηκε η αίθουσα συσκέψεων του κτιρίου διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...