Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Γονείς θα βάψουν σχολεία του Βόλου!

Η οικονομική κρίση έχει αλλάξει τα δεδομένα και στα σχολεία του Βόλου. Με δεδομένη την οικονομική αδυναμία του Δήμου να ανταποκριθεί στα πολλά αιτήματα... των Συλλόγων Γονέων και των Διευθυντών για εκτεταμένες εργασίες συντήρησης σε όλα τα διδακτήρια, προκειμένου αυτά να είναι πιο λειτουργικά και ευχάριστα για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, αναπτύσσονται πρωτοβουλίες εθελοντικής προσφοράς που σπάνια συναντούσαμε στο πρόσφατο παρελθόν.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, πολλοί γονείς σε δέκα τουλάχιστον σχολεία του Βόλου, κυρίως Δημοτικά αλλά και Γυμνάσια του Δήμου, έχουν εκδηλώσει ήδη στις Διευθύνσεις των σχολείων όπου φοιτούν τα παιδιά τους την πρόθεσή τους να βάψουν οι ίδιοι τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των σχολείων, προκειμένου αυτά να είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά .

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν ήδη εκδηλωθεί στο 9ο, στο 22ο στα δύο Δημοτικά Σχολεία Αγριάς, στο 3ο Γυμνάσιο κ.α. Αρωγός στην εθελοντική προσφορά των γονιών θα έλθουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, οι οποίες θα προσφέρουν στους γονείς τα χρώματα για τον ελαιοχρωματισμό των σχολείων.

Ακόμη γονείς, μαθητές και καθηγητές στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αγαπώ και προσέχω την πόλη μου» θα προχωρήσουν με υλικά του Δήμου στην αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων με γκράφιτι και άλλες εικαστικές παρεμβάσεις, ενώ αντίστοιχες παρεμβάσεις θα επιχειρηθούν και σε κοινόχρηστους χώρους που γειτνιάζουν με σχολεία.

Εξάλλου χθες συνεδρίασε η Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, η οποία ασχολήθηκε με τα αιτήματα που έχουν καταθέσει όλες οι Διευθύνσεις των σχολείων για εργασίες συντήρησης στα διδακτήρια ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Τα αιτήματα αξιολογήθηκαν και ιεραρχήθηκαν από τη Σχολική Επιτροπή, η οποία τα προώθησε στη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου η τελευταία ανάλογα με τις διαθέσιμες πιστώσεις να προχωρήσει στην εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών μέσα στους επόμενους μήνες.
onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...