Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Στην εφεδρεία εξωθούνται οι Καθηγητές Ιταλικών

Συνάντηση με το Συντονιστικό Όργανο Καθηγητών Ιταλικής Γλώσσας της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, στο γραφείο του στο Ηράκλειο, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα του κλάδου.


Ειδικότερα, η αντιπροσωπία του Συντονιστικού Καθηγητών Ιταλικής Γλώσσας της Περιφέρειας Κρήτης ενημέρωσε το Βουλευτή για τα προβλήματα του κλάδου και την πλήρη απαξίωση της διδασκαλίας της Ιταλικής, ενώ διατύπωσε με σαφήνεια τα αιτήματά τους τα οποία είναι:

  1. «Ένταξη της Ιταλικής Γλώσσας και στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ.
  2. Άρση της ισχύος της εγκυκλίου και επαναφορά της Ιταλικής ως δεύτερης γλώσσας επιλογής στο Γυμνάσιο και ως επιλεγόμενο στο Λύκειο ανεξάρτητα από την ύπαρξη οργανικής θέσης.
  3. Κατ’ εξαίρεση και για να αποκατασταθεί η αδικία, διορισμό καθηγητών Ιταλικής κλάδου ΠΕ34, ανάλογο με τον αριθμό των δηλώσεων των μαθητών κατά το σχολικό έτος 2010-2011.
  4. Αναγνώριση και μοριοδότηση της διδακτικής προϋπηρεσίας, η οποία έχει αποκτηθεί από οποιοδήποτε Υπουργείο και Δημόσιο Φορέα».
Από πλευράς του, ο κ. Αυγενάκης αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τα αιτήματα των καθηγητών, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την πλήρη απαξίωση της διδασκαλίας της Ιταλικής στο πλαίσιο της τυπικής εκπαίδευσης. Διαφώνησε με την πολιτική του Υπουργείου να εξαναγκάσει τους χιλιάδες μαθητές, οι οποίοι είχαν επιλέξει την Ιταλική Γλώσσα, να ενταχθούν σε τμήματα Γαλλικής ή Γερμανικής Γλώσσας, όντας στην Β’ ή Γ’ Γυμνασίου, χωρίς να γνωρίζουν ούτε το Αλφάβητο αυτών γλωσσών. Στο πλαίσιο αυτό, δεσμεύτηκε να παρέμβει στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών του δυνατοτήτων για την αναθεώρηση του πλαισίου και των όρων διδασκαλίας των ξένων γλωσσών εντός της τυπικής εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...