Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

O Αυγενάκης για τη «σύγκρουση» της Υπουργού Παιδείας με τους Πρυτάνεις

Ειδική αναφορά στην τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την «Ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κέντρα Αποκατάστασης, Αναδιάρθρωση Ε.Σ.Υ.» και την ανοικτή σύγκρουση της κας. Διαμαντοπούλου με τους Πρυτάνεις έκανε ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε στο πλαίσιο της τοποθέτησής του για το θέμα των ΑΕΙ:

«Επιτρέψτε μου και μία κουβέντα για την τροπολογία που αναφέρεται στο ζήτημα της λειτουργίας των ΑΕΙ, αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας. Να θυμίσω ότι και η Δημοκρατική Συμμαχία και άλλα Κόμματα συμφώνησαν για πρώτη φορά για την ανάγκη αναδιάρθρωσης του πλαισίου λειτουργίας των ΑΕΙ και των ΤΕΙ της χώρας μας.
Ωστόσο, πιστεύουμε ότι η ευθεία σύγκρουση της Υπουργού με τους Πρυτάνεις και η σχεδόν εκβιαστική επιβολή για την έναρξη εφαρμογής του νόμου δεν ωφελεί αυτήν την ώρα κανέναν μα κανέναν. Σίγουρα δεν ωφελεί την ακαδημαϊκή κοινότητα και σίγουρα η όποια ευθεία και ανοικτή σύγκρουση δεν συμβάλλει στην ταχύτερη εφαρμογή του νόμου που ψηφίσαμε άπαντες εδώ μέσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...