Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Εφυγε από τη ζωή ο καθηγητής ποινικού Δικαίου Ιωάννης Μανωλεδάκης

Απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 74 ετών, ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου Ιωάννης Μανωλεδάκης.
Τη θλίψη του για την απώλεια του ακαδημαϊκού εξέφρασε ο Πρωθυπουργός.

«Ο Γιάννης Μανωλεδάκης υπήρξε πρότυπο επιστήμονα και δασκάλου για πολλές γενιές Ελλήνων Νομικών. Διεύρυνε τους ορίζοντες της ποινικής σκέψης και ανήγαγε τη νομική επιστήμη σε εγγυητή της ανθρώπινης ελευθερίας και αξιοπρέπειας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γ. Παπανδρέου.

Σε δήλωση του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτηςς Κουβέλη, τονίζει:
"Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του Γιάννη Μανωλεδάκη, του εξαιρετικού επιστήμονα του Δικαίου, του υπερασπιστή των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, του αγωνιστή της δημοκρατίας. Η απώλεια του Γιάννη Μανωλεδάκη κάνει το νομικό κόσμο της χώρας φτωχότερο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους του και στην πανεπιστημιακή κοινότητα"

Για «μεγάλη απώλεια για τη νομική επιστήμη, για την ακαδημαϊκή κοινότητα και τον τόπο», έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Ο Γιάννης Μανωλεδάκης ήταν ο υποδειγματικός και εμπνευσμένος δάσκαλος. Ο επίμονος και ευρηματικός ερευνητής. Ο ιδρυτής μιας ολόκληρης σχολής στο ποινικό δίκαιο και για μας, τους μαθητές, συναδέλφους και φίλους του, ο άνθρωπος που αποτελούσε το σημείο αναφοράς της ακαδημαϊκής κοινότητας», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος.

«Ο Ιωάννης Μανωλεδάκης σε όλη του τη ζωή υπήρξε όχι μόνο λαμπρός επιστήμονας αλλά και συνεπής υπερασπιστής των θεμελιωδών ελευθεριών και των συνταγματικών δικαιωμάτων. Όλοι οι υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα θυμούνται πάντοτε το αγέρωχο πνεύμα του και το απαράμιλλο ήθος του», σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση ο Συνασπισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...