Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΤΕΙ Πειραιά: Κλείνουμε λόγω Πανάρετου!

Οι ημέρες που διανύει ο υφυπουργός Παιδείας κ. Ι. Πανάρετος, δεν είναι οι καλύτερες. Εκτός των επιθέσεων που δέχθηκε την Τρίτη από τους πρυτάνεις των ΑΕΙ, οι οποίοι τον κατηγόρησαν για «εκδικητική μανία επειδή δεν εξελίχθηκε στο πανεπιστήμιο» και της μηνυτήριας αναφοράς, την οποία καταθέτουν εναντίον του αύριο, Πέμπτη, οι Ομοσπονδίες καθηγητών στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, κατηγορώντας τον ως «συμπλεγματικό», καταφεύγουν τώρα και στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.

Σε επιστολή του προς τον κ. Παπανδρέου, την οποία απέστειλε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά κ. Γ. Νίνος αναρωτιέται «πως μπορεί ένας πρωθυπουργός να έχει εμπιστευτεί ένα τομέα όπως η Παιδεία σε έναν άνθρωπο όπως ο κ. Πανάρετος» και προειδοποιεί ότι το Ίδρυμα του τον Σεπτέμβριο θα κλείσει και δεν θα δεχτεί ούτε έναν φοιτητή!
«Δυστυχώς ο αρμόδιος Υφυπουργός έντεχνα μας οδηγεί στην αυτοχειρία» αναφέρεται στην επιστολή του κ. Νίνου. «Υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ ημών και του κ. Υφυπουργού: Του δόθηκε μια ευκαιρία και τα μέσα να διαχειριστεί σοβαρότατα εκπαιδευτικά προβλήματα. Αντί όμως να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συνεργαστεί με τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων, αυτός προτιμά να πειραματίζεται εκ του ασφαλούς».

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ προειδοποιεί μάλιστα με προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η αποστολή της αποφασίστηκε από κοινού από τα μέλη του Συμβουλίου του ΤΕΙ Αθήνας, ενώ κοινοποιείται και στην υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η χώρα μας διέρχεται τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της νεώτερης ιστορίας της, διότι καθημερινά βιώνουμε τις τραγικές της συνέπειες σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας» αναφέρεται στην επιστολή.

«Για το λόγο αυτό, αναγνωρίζουμε και στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, όταν αυτές αποτελούν προϊόν ώριμης σκέψης, δηλαδή, όταν αυτές προκύπτουν έπειτα από λεπτομερή και αντικειμενική μελέτη των υφιστάμενων προβλημάτων της ανώτατης εκπαίδευσης και όταν προτείνονται μέτρα τα οποία ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των Ιδρυμάτων», προστίθεται.

Οπως αναφέρεται ωστόσο στη συνέχεια «δυστυχώς, όμως, καθημερινά έρχονται στο φως νέα στοιχεία που καταδεικνύουν την αδυναμία συγκεκριμένων μελών της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να διαχειριστούν την υφιστάμενη κατάσταση, γεγονός το οποίο, κάτω από τις παρούσες δυσμενείς συνθήκες, συνιστά απειλή για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων».
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...