Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Αποχές και καταλήψεις σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

Αποχή από τα μαθήματά τους, συνεχίζουν για ένατη συνεχή ημέρα, 380 μαθητές του 3ου Γυμνασίου Θέρμης, μετά από απόφαση του Συλλόγου Γονέων, καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στο σχολείο τους, μετά τη διακοπή των μεταφορών που αποφάσισαν την προηγούμενη εβδομάδα, οι ιδιοκτήτες λεωφορείων στο νομό Θεσσαλονίκης.

Αποχές πραγματοποιούν από τις 10 Φεβρουαρίου, το γειτονικό 4ο Δημοτικό και το 1ο Λύκειο Θέρμης, όπου φοιτούν 313 και 200 μαθητές αντίστοιχα. Τα τρία σχολεία στεγάζονται σε αυτοτελή κτίρια, που βρίσκονται όμως εκτός ορίων του πολεοδομικού συγκροτήματος, με αποτέλεσμα οι 1.000, περίπου, μαθητές τους, να μην έχουν δυνατότητα μετάβασης χωρίς μεταφορικό μέσο.

Οι γονείς υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατο να μεταφέρουν καθημερινά οι ίδιοι τα παιδιά τους στο σχολείο, ενώ εκφράζουν ανησυχία και για την ασφάλειά τους. «Σε συνελεύσεις μας αποφασίσαμε να μην στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, γιατί ακόμη και αν αυτό συμβεί για κάποιο συγκεκριμένο διάστημα, είναι αδύνατο να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς» δήλωσε η γραμματέας του Συλλόγου Γονέων του 3ου Γυμνασίου, Γεωργία Δούλη.

Οι γονείς πραγματοποίησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας και παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Θέρμης, ζητώντας τη συμπαράσταση του δήμου στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αποχές από τα μαθήματα πραγματοποιούν από σήμερα το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Θέρμης, το 2ο Λύκειο, το 2ο Δημοτικό Ραιδεστού και το ΕΠΑΛ Επανομής, καθώς επίσης το 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά και το 1ο Γυμνάσιο Χαλκηδόνας. Σε κατάληψη βρίσκεται το ΓΕΛ Λαγκαδά για το πρόβλημα της μεταφοράς, και το 12ο και 16ο Γυμνάσιο Ξηροκρήνης για τις συνενώσεις των σχολείων.
spnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...