Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Κύπρος: Μαθητές με.. δόσεις σε έκθεση λόγω καβγάδων !

Λευκωσία: Οι συστάσεις προς τους μαθητές για κόσμια συμπεριφορά δεν είναι πάντοτε αποτελεσματικό μέτρο για αποφυγή καβγάδων.

Καλού - κακού, λοιπόν, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να ακολουθήσει και φέτος τη συνταγή των τελευταίων ετών σε ό,τι αφορά στις επισκέψεις των παιδιών στην εκπαιδευτική έκθεση.

Έτσι, για άλλη μια φορά προχώρησε στον καταρτισμό προγράμματος επισκέψεων, με σκοπό να μη διασταυρωθούν μαθητές διαφορετικών επαρχιών, στο χώρο της έκθεσης. Λειτουργοί του υπουργείου παραδέχονται ότι η εμπειρία απέδειξε πως όταν συναντηθούν μαθητές από διαφορετικές επαρχίες, αυξάνονται οι πιθανότητες πρόκλησης επεισοδίων.

Τα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν τη θέση αυτή δεν είναι λίγα, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν έτυχε πολλές φορές οι νεαροί ένοικοι των σχολείων να πιαστούν στα χέρια (είτε κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής έκθεσης είτε στο πλαίσιο σχολικών εκδρομών) για να επιλύσουν τις δήθεν διαφορές τους και να «στηρίξουν» ο καθένας την επαρχία του.

Ως εκ τούτου με εγκύκλιο, προς τα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές, το υπουργείο τονίζει την ανάγκη να τηρηθούν σχολαστικά τα χρονοδιαγράμματα και οι μαθητές να εγκαταλείπουν χωρίς χρονοτριβή το χώρο της έκθεσης, μόλις ειδοποιηθούν για τη λήξη του χρόνου της επίσκεψής τους. Π.χ. βάσει του προγράμματος την Παρασκευή θα επισκεφθούν την έκθεση: Από τις 8.30 μέχρι τις 9.00 μαθητές από σχολεία της Λευκωσίας, από τις 9.00 μέχρι τις 10.00 μαθητές της Λάρνακας και από τις 10.00 μέχρι τις 11.00 μαθητές της Λεμεσού.

Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται επίσης, ότι στους μαθητές που θα επιλεγούν για να επισκεφθούν την έκθεση, θα πρέπει να γίνουν ιδιαίτερες συστάσεις ώστε να «είναι ευγενείς προς όλους και να αποφεύγουν προκλητικές συμπεριφορές και διαπληκτισμούς με συμμαθητές τους ή μαθητές άλλων σχολείων».

Σημειώνεται επίσης, ότι τα σχολεία πρέπει να ορίσουν ικανό αριθμό συνοδών καθηγητών ώστε να μπορούν άνετα να επιβλέπουν τους μαθητές. «Να τονιστεί στους συνοδούς η ανάγκη υπεύθυνης επιτήρησης των μαθητών για αποφυγή δυσάρεστων επεισοδίων», επισημαίνει το Υπουργείο, συμπληρώνοντας πως «ιδιαίτερα να τονιστεί η ανάγκη σχολαστικής τήρησης των ωραρίων των επισκέψεων ώστε να αποφευχθεί η συσσώρευση μεγάλου αριθμού μαθητών στο χώρο».

Η φετινή εκπαιδευτική έκθεση, η οποία διοργανώνεται για 18η συνεχή χρονιά, θα πραγματοποιηθεί από τις 25 μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...